Direktorka "Vojvodinašuma" tvrdi da je bivši radnik vređao na nacionalnoj osnovi

Direktorka Javnog preduzeća "Vojvodinašume" Marta Takač podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg pomoćnika Jece Ilića, tvrdeći da je on provocira jer je Mađarica.
"Kurir" navodi tvrdnje advokata Takačeve da je bivši pomoćnik, koji je dobio otkaz, pokušao da na nacionalnoj osnovi isprovocira direktorku jer je ukazala na njegove malverzacije sa javnim nabavkama. Advokat objašnjava da je Ilić, pošto je izgubio radni spor koji je pokrenuo zbog otkaza, na račun "Vojvodinašuma" morao da uplati 646.500 dinara.
 
On je to i uradio, ali je kao primaoca naznačio SVM čija je Takač članica.
 
Takač je juče protiv Jece Ilića podnela krivičnu prijavu zbog izazivanja nacionalne mržnje. "Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu od 2013. vodi krivični postupak, zbog falsifikovanja službene isprave, odnosno dokumentacije o javnoj nabavci. Ilić, koji je zbog krivičnog dela dobio otkaz, pokrenuo je radni spor, koji je i izgubio. Međutim, to što je prilikom uplate kao primaoca naveo SVM, predstavlja čistu provokaciju, zbog čega je i podneta prijava", kaže advokat Marte Takač.
 
On ističe da su takvim izazivanjem nacionalne mržnje oštećeni i mađarska nacionalna manjina i Republika Srbija.
 
Jeca Ilić kaže da ne zna u čemu je  problem. "Novac sam uplatio elektronskim putem, i na računu u koji upravo gledam, uopšte se nigde ne vidi SVM. Ne znam zbog čega bi neko podneo krivičnu prijavu protiv mene. Izgubio sam spor i uplatio preduzeću "Vojvodinašume" novac", rekao je Ilić za beogradski list.
  • Klima

    24.11.2016 11:30
    Strina
    Poštovani NIŠTA me ne bi iznendadilo od Jece Ilica jeer je spreman na SVE to je jedan obican mućak i prevarant a lažov to je katastrofa
  • Vojvodjan

    24.11.2016 11:10
    Odmah da se smanje plate SVIM ČINOVNICIMA I POSTAVLJENIM LICIMA U POKRAJINI!
    Odmah i hitno bez obzira na nacionalnost i ko ih je doveo i zaposlio!
    Maksimum 50.000 ,00 dinara SVIMA MESEČNO.
    Odmah se više ne bi OTIMALI ZA NAŠE NOVCE i izmišljali razne priče o proganjanjima i slično!
    Pa njih su SVE POSTAVILI NA BUDŽET.Niko ih ne proganja ni po kojoj osnovi.
    Oni lepo odu po svoju platu od 200.000 ,00 dinara svaki mesec.
    A to što madjarska ,srpska, rumunska ili slovačka sirotinja crkava od bede po vojvodjanskim selima baš ih briga!
    Obidjite draga gospodjo Takač Sentu Kanjižu, Bečej sa okolnim selima , ako imate vremena za plebs.
  • V

    24.11.2016 05:57
    @evgenije
    ili ste ovo sve izmislili, ili nek vam to više ne bude drugarica. Ispada da nacionalne zajednice maltretiraju većinske Srbe i rade šta im padne na pamet, a zna se ko je zaista ugroženiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti