Nakon smanjenja plata, pomoćnici i šef kabineta plaćeniji od samog gradonačelnika

Posle septembarskog smanjenja plata vrhu lokalne vlasti, gradonačelnik Miloš Vučević prima za 54.000 dinara manju platu, zbog čega su neki od njegovih saradnika u Gradskoj kući postali plaćeniji od njega.

Prema podacima iz Gradske uprave u koje je 021.rs imao uvid, Vučeviću plata danas iznosi 92.728,76 dinara što ga svrstava u grupu zaposlenih u upravi koji nisu među prvima na listi, čak toliko da veće plate od njega primaju njemu direktno podređeni saradnici.

Tako, na primer, trenutno najvišu platu ima šef Kabineta gradonačelnika Stanko Ljubičić i to 104.856 dinara. Potom sledi pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović sa 102.299 dinara, šefica Sektora za javne nabavke Novka Zagorčić sa 100.502 dinara, kao i članica Gradskog veća zadužena za finansije Aleksandra Radak koja prima nešto manje od 100.000 dinara.

Ostali su ispod 100.000, ali među onima koji trenutno imaju veću platu od gradonačelnika su i druga dva njegova pomoćnika Ljiljana Koković i Ivan Siler, čije su plate po 95.073 dinara, kao i šefica Sektora za pravne i opšte poslove Kristina Marinković sa 96.938 dinara, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Goran Sečujski sa 94.111 dinara i njegov zamenik Milenko Malešev koji čak ima više od nje i prima 95.156 dinara.

Od članova Gradskog veća veću platu od gradonačelnika ima i Vladimir Stojković koji je zadužen za komunalije i čija plata je 93.303 dinara, kao i član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Aleksandar Kravić sa 92.950 dinara.

Ostali članovi veća primaju plate koje su tek za dve do tri hiljade dinara manje od gradonačelnikove i iznose u proseku 90.000 dinara.

Dodajmo još i da su od gradonačelnika plaćeniji pojedini načelnici i zamenici načelnika 17 gradskih uprava, a njihove plate se kreću na nivou od oko 95.000 dinara. Takođe, smanjenje plata se odnosilo i na funkcionere u Skupštini grada, pa je sada plata predsednika Zdravka Jelušića 91.268 dinara.

Podsetimo, plate najviših gradskih funkcionera smanjene su odlukom Skupštine grada, jer je Državni revizor utvrdio da su najviši gradski funkcioneri primali više novca nego što im pripada po zakonu. Iz istog razloga gradonačelnik Miloš Vučević je kažnjen prekršajno sa 80.000 dinara.

U nastavku možete videti kolike su plate bile pre, a kolike su nakon smanjenja.

  • OKO

    24.11.2016 20:44
    Džeparac
    Nemojte pravite budale od ovog napaćenog naroda!!! Kao, oni rade za platu. Pa te pare koje dobiju na konto plate nisu im dovoljne ni za džeparac ako se zna koliko troše na alkohol, poklončiće za devojčice koje "lude" za njima, restorane i svakodnevne žurke... Pogledajte cene radova u svim investicijama u NS i uporedite ih sa cenama iz Ugovora istih radova u Srbiji (Ugovori su dostupni na portalu javnih nabavki)! Videćete da su razlike u celim brojevima a ne u procentima! Da ne pominjemo "nagrade" za izmene planova kojima se uslišavaju želje podobnih investitora, izgradnju dve etaže pune visine u potkrovlju, izgradnju komletne infrastrukture pojedinim investitorima o trošku građana, itd. I nakon toga treba da budemo veverice i da verujemo da Vučević, Stojković, Bocara i ostala bratija žive od tako mizerne plate... Gospodo, imamo mi oči, nemojte misliti da su obični smrtnici slepi. A i strpljenje je na izmaku...
  • Preliva, baš preliva

    24.11.2016 10:02
    Eto zašto nema para za ovo i za ono. Prethodna vest kaže - Obala Dunava prljava, treba dobrovoljna akcija da bi se očistila. Ukoliko bi se navedenima smanjile plate samo za 30tak hiljada, dosta ljudi bi se moglo zaposliti na svakodnevnom održavanju čistoće grada. Ali dok narod ćuti, navedeni se koriste.
  • Bah

    23.11.2016 20:15
    Mladi ginu u uličnim pucnjavama, ovi sa spiska se češljaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti