Gradskim čelnicima u Novom Sadu manje plate

Skupština grada donela je odluku da se smanje plate gradonačelnika Miloša Vučevića, članova Gradskog veća i vrha gradske skupštine.

Koeficijent za platu gradonačelnika smanjuje se sa 11,5 na 9,4, a za sve funkcionere ukida se uvećanje koeficijenta za 30 %.

Podsećamo da je gradski parlament prošle zime odbio da donese ovakvu odluku, iako je prethodno Državna revizorska institucija utvrdila da su Vučević i drugi funkcioneri primali više novca nego što im pripada po zakonu.

Plata gradonačelnika trenutno je oko 146.000 dinara, a članova veća oko 115.000.

  • ???????????????

    09.09.2016 07:33
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Znači svi su kršili zakon i za to niko nije odgovarao već su od naroda krali pare i bogatili se. to je rekla državna revizorska institucija.SRAM IH BILO
  • pawlle

    07.09.2016 19:04
    ma,ne lazite vise,lazete kao i vas premijer
  • Saša

    06.09.2016 13:53
    Lično mislim da bi plate gradonačelniku i članovima veća morale da budu mnogo veće od trenutne plate, ali je za svaku pohvalu činjenica da se gradski čelnici odnose ovako odgovorno i štedljivo prema javnim finansijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti