Stižu nove limuzine za pokrajinske funkcionere

Pokrajinska vlada izdvojiće više od 18 miliona dinara za kupovinu pet folksvagenovih pasata i škoda superb za potrebe prevoza funkcionera, saznaje 021.rs.

Piše: Ž. Bogosavljević

Na javnom tenderu za kupovinu novih automobila odabrane su ponude beogradskog "Porše SCG" koji će za malo više od devet miliona dinara isporučiti dva pasata i šabačkog "Aks Drive" koji će za skoro isti iznos isporučiti tri škode superb, od kojih je jedna sa jačim motorom.

Konkretno, za dva automobila "passat 2.0 TDI" daje se 9.029.022 dinara, za "škodu superb ambition 2.0 TDI" sa slabijim motorom 5.877.600 dinara i za isti model, ali sa jačim motorom 3.206.640 dinara.

Ova vozila je pokrajinska vlada nabavila samo nekoliko meseci od imenovanja, mada je, kako se moglo čuti iz Banovine, obnova voznog parka za funkcionere planirana još u prethodnom sazivu. Kako je predočeno, sadašnji vozni park je bio već na izdisaju i troškovi održavanja vozila su veliki.

Kako bi se pokrio deo troškova novih vozila, Pokrajina je u oktobru prodala 15 rashodovanih limuzina i običnih automobila po početnoj ceni od ukupno 40.000 evra. Iz Pokrajine nisu saopštili koliko su zaradili na prodaji rashodovanih vozila, ali je izvesno da je time pokrivena možda trećina sume za nabavku ovih pet limuzina koje koštaju nešto više od 145.000 evra.

  • karting

    01.12.2016 14:08
    Pa i dan danas vozaci u pokrajini idu kuci sluzbenim vozilima a uzimaju pare za troskove prevoza,bar se to moze proveriti?To izgleda npr.ovako ako zivis u Rumi
  • sava

    01.12.2016 13:43
    Pa zar nije rekao A.V.da ce se rotacije zabraniti?Ovako soferi u pokrajini izigravaju 5.upravu i ne mozete razlikovati ministre od njih.Od velikih demokrata do naprednih...Bravo preletaci.Bilo bi bolje da su kupili autobus kao u republici pa nebi pravili milionske troskove na gluposti..Ovako kad hoce do gondole na kafu dodje vozac i resena stvar.Evo i predlog da se postavi GPS pracenje istih vozila,iznenadili bi gde sve ta auta idu.............
  • Parking servis

    01.12.2016 13:11
    dobrotvorka
    Nem potrebe da se kupuju novi bicikli.
    Imamo mi koliko god hoćeš bicikala koje iznajmljujemo gradjanima!
    Iznajmićemo i njima, pa neka se vozaju i usput promovišu zdrave navike.
    Kad može Danska princeza, mogu i oni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti