VIDEO, FOTO: Kako se "krčka" kineska klopa u Novom Sadu

Tradicionalna kineska kuhinja u Novom Sadu dobila je "pojačanje".
Ljubitelji dobre klope znaju benefite kineske kuhinje, a poznato je i gde se jela sa azijskih područja konzumiraju sa zadovoljstvom. Kako je 021 ranije pisao, želju da ljubav prema kineskoj kuhinji prenesu svim Novosađanima iskoristila je porodica Subić, okupivši najbolje kuvare u gradu i otvorivši restoran Sweet & Chilli na Bulevaru patrijarha Pavla 12. Nakon nekoliko meseci truda i vrednog rada, prikupljaju pozitivne impresije posetilaca, slušaju šta se gostima najviše sviđa, a ionako bogat meni proširuju jelima koja su savršena za "zagrevanje" pred zimu. 
 
Vlasnici restorana Sweet & Chilli Vladimir i Sanja Subić, okruženi mladom ekipom kuvara, dočekuju nas u sveže renoviranom ambijentu restorana. Pripremili su se da nam s ponosom predstave dva nova jela - pileća krilca "pojačana" sa tri potpuno različita sosa, kao i tri vrste mesa sa povrćem koja se krčkaju na gvozdenom tanjiru.
 
"Ova jela nastavak su naših napora da stvorimo zdrav, ali jedinstven meni u gradu. Naša hrana oduvek je specifična po načinu pripreme, a tako i po sastojcima i dobijenom ukusu, za šta su zaslužni naši iskusni, ali opet mladi kuvari 'odrešenih ruku' u kuhinji. Rezultat njihove kreativnosti uvek je drugačiji, ali je kvalitet najbolji koji smo mi mogli da zamislimo i očekujemo, što želimo da probaju svi Novosađani", priča za 021 Sanja Subić.
 
 
Osim što su jela estetski savršena, ekipa 021 potvrđuje da je ukus teško opisati rečima. U pomoć je pritekao šef kuhinje, 26-godišnji Stefan Stanković i opisao po čemu se jela u restoranu Sweet & Chilli razlikuju od hrane u drugim objektima.
 
"Kada je reč o pripremi pilećih krilaca, odlučili smo da koristimo kim - inače, često upotrebljivan u kineskoj kuhinji, ali retko u domaćim kineskim restoranima. Takođe, sosevi koji obogaćuju ovo jelo serviraju se odvojeno od mesa, kako se različiti ukusi ne bi mešali i kako bi naši gosti imali priliku da naprave kombinaciju koju najviše vole. Na raspolaganju je toliko jakih, ali komplementarnih ukusa - chilli, majonez sa lukom, senf, pa i pomorandža, ali ne treba zaboraviti obavezan med", kaže Stefan i objašnjava da se pravi ukus jela dobija umakanjem sveže pohovane, hrskave piletine u soseve.
 
 
Drugo jelo prilagođeno je ljubiteljima pikantnijeg zalogaja. Sveže pečena, piletina, svinjetina ili junetina sa povrćem na gvozdenom tanjiru takođe se priprema na specifičan način. "Bitno je izvući ukus luka, ali ga ne preterano naglasiti. Stoga se svi sastojci peku na luku, koji cvrči na maslacu i ispušta tačno onoliko ukusa koliko je jelu potrebno", dalje otkriva mladi kuvar. Ovaj specijalitet restoranu je preneo Bojan Filipović, novi član ekipe, a Novosađanima koji su ljubitelji ove kuhinje odavno poznat kao majstor svog zanata.
 
 
Sveže pripremljeno, za svakog po nešto - to je kratak opis menija u restoranu Sweet & Chilli. Novosađani su do sada imali priliku da probaju mongolsku junetinu, specijalitet kuće - Ivanove rolnice, lignje sa prazilukom, knedle sa voćem i brojna druga jela u okviru tradicionalne kineske klope. I nova jela mogu da probaju na istoj adresi, ali i da pozovu besplatnu dostavu na kućnu adresu na broj telefona 062/30-30-04, a za porudžbine veće od 699 dinara, klopa stiže besplatno.
 
Ekipa Sweet & Chilli-ja i porodica Subić pozivaju vas u topao ambijent na dobru kafu, dobru hranu i još bolje utiske. Kompletan meni i ostale informacije možete pogledati na zvaničnoj Fejsbuk stranici Sweet & Chilli.
  • kinez iz japana

    28.11.2016 21:57
    Da li ste uopste jeli?
    citam komentare pa se cudim,no dobro,dobili smo i kuhinjske botove. Sto se tice restorana klopa je vrhunska,pozz
  • Marko

    28.11.2016 21:56
    Super klopa, odusevilo me kad sam video da je Bojan iz Kineskog zmaja sada tamo...extra
  • Perica

    28.11.2016 13:06
    #####
    Suviše krupna hrana za Kineze,ali verujem da je ukusna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti