Slučaj mučenja pacijenta u Kliničkom centru Vojvodine predat tužilaštvu

Slučaj navodnog napada obezbeđenja i osoblja Kliničkog centra Vojvodine na 36-godišnjeg Nenada Puhaču iz Inđije, obolelog od epilepsije i dečije paralize, nalazi se u Osnovnom javnom tužilaštvu, potvrđuju za 021 u PU Novi Sad.
Policija je sva saznanja o mučenju, koje pacijent tvrdi da je trajalo satima, a ustanova negira, predala 21. novembra na dalje postupanje. Prethodno je uzeta izjava od Puhače, koji je policiji predao dokumentaciju o povredama i svom psihičkom stanju. 
 
Podsetimo, ovaj pacijent primljen je na Kliniku za psihijatriju u sredu, 9. novembra nakon epileptičnog napada. Kako je rekao za 021, nakon urađenog EEG glave, osoblje mu je dalo da popije lek, koji je on zbog paralize jednog dela tela konzumirao veoma sporo. Toliko sporo da je, navodi Puhača, obezbeđenje uskočilo i počelo da ga udara.
 
"Odjednom su počeli da me tuku, a pri tome znaju da imam epilepsiju, dečiju paralizu i da sam imao izliv krvi u mozak kao dete", ispričao je on za naš portal. Noć je proveo protiv svoje volje zavezan za krevet, a pušten sutradan na sopstveno insistiranje. Incident je prijavila njegova majka. 
 
U Kliničkom centru Vojvodine naveli su za 021 da je sproveden vanredni unutrašnji nadzor, te da je utvrđeno da nije bilo kršenja procedura.
 
"Utvrđeno je da su lekari i medicinsko osoblje poštovali sve važeće procedure i da nije načinjen niti jedan propust koji bi na bilo koji način bio u korelaciji sa navodima kojima nas pacijent otpužuje za nesavestan i nestručan rad. Činjenica je da je reč o mladom čoveku koji se gotovo od najranijeg detinjstva nosi sa bolestima i njegova životna borba nije nimalo laka, zaključujemo da tokom njegovog boravka na Klinici za psihijatriju KCV nisu utvrđeni propusti i nepravilnosti u lecenju", poručili su u KCV.
 
Pacijent iz Inđije prokomentarisao je da je sramno da ga ustanova tako tretira. Više o ovom slučaju u zasebnom tekstu OVDE.
  • @ @intuicija

    30.11.2016 13:02
    Vi ste jedan kulturan i lepo vaspitan gospodin.
  • Vukašin

    30.11.2016 01:56
    Vreme će pokazati
    Pošto vidim da postoje oni koji su na strani lekara a drugi pacijenta najjednostavniji način je da se pacijent pregleda od strane sudske medicine i utvrdi da li je izjava koju je dao tačna (citat objave od 17. 11), a koja glasi : "Puhača, koji je spreman da se ovaj slučaj ispita do kraja ...dodaje, da još uvek ima bolove u rebrima, ožiljke, čvorove, otekline i tragove vezivanja.". Pregledom će se lako ustanoviti istina. A da su lekari zadovoljni svojim platama - nisu, da su zbog toga isfrustrirani - jesu . Vi što ih branite niste im dopali šaka, a ako i jeste, verovatno niste bili hospitalizovani zbog teških operacija ili trauma. Zato i možete da s***date do mile volje, dok i vama mečka ne zaigra pred vratima. Takođe, napadati pacijenta, ovde, preko javnih glasila niti je humano nioti normalno sobzirom na to da se radi o čoveku sa više dijagnoza i teških poremećaja. Valjda se nećete jednog dana i vi ili neko vama blizak naći na njegovom mestu paralizovani ili u invalidskim kolicima ?
  • student

    29.11.2016 15:58
    let iznad......
    Imao sam prilike da upoznam tehnicare sa Psidze,puni humora, (sarkasticnog nekad moram priznati),veseli i spremni da saslusaju i pomognu.Ljudi sa problemima kao sav normalan svet.Normalni ljudi.Sto se tice fakultetski obrazovanog osoblja tu bi ostao suzdrzan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti