Veliko interesovanje Novosađana za vakcinu protiv gripa, ostalo još 500 doza

U novosadskim domovima zdravlja ostalo je još 500 doza vakcine protiv gripa.
Koordinatorka Doma zdravlja "Novi Sad" za imunizaciju Dragana Kostadinović, pacijenti su ove godine vrlo zainteresovani za vakcinaciju, za razliku od prethodnih.
 
"Nabavka vakcina se planira na osnovu utroška prethodne sezone pa smo za tekuću sezonu dobili 9.000 doza. Od 18. oktobra do 25. novembra utrošeno je čak 8.500 doza, tako da domovi zdravlja u Novom Sadu raspolažu još s oko 500 vakcina, raspoređenih po punktovima, dok su veće ambulante utrošile svoje zalihe", kaže Kostadinović za "Dnevnik".
 
Prema njenim rečima, postoji mogućnost da se dobiju dodatne količine vakcina protiv gripa.
 
Dom zdravlja je od nadležnog Instituta za javno zdravlje Vojvodine već zatražio dodatne doze za imunizaciju, a oni su prosledili zahtev Institutu "Batut", rekla je Kostadinović, apelujući na građane da ne kupuju sami vakcine i da budu strpljivi dok ne stigne odgovor nadležnih jer će možda biti dodatne isporuke.
 
Po saznanjima iz sedmodnevnog izveštaja Instituta za javno zdravlje Vojvodine o zaraznim bolestima, do sada nema registrovanih obolelih od gripa
  • Pazi da nije

    30.11.2016 11:04
    Ova vest me podseća na tv marketing. Plasiranje roba. Stručne laži. Nauku o laganju i prevari.
    Na primer: Krene neko da reklamira slane tanke štapiće za grickanje.
    I na sva usta, na svim kanalima da je ogromne novce na reklamu.
    Jer ga je neko ubedio da je to dobro. Umesto da te novce uloži u bolji proizvod.
    I onda, možda neko i kupi. Povodljivi ljudi. I on od 500 napravljenih paketa možda i proda neki.
    U međuvremenu, ljudi koji znaju šta je dobro, kupuju sasvim drugu vrstu, koja se uopšte ne reklamira. Jer znaju šta je dobro za njih.
    Tako, možete konstantno pistai da svi traže to i to - kad ne traže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.