Na novosadskim pijacama uništeno 80 kilograma mesa

Na novosadskim pijacama uništeno je 80 kilograma mesa i proizvoda od mesa koji nisu bili bezbedni.
Na novosadskim pijacama uništeno 80 kilograma mesa
Foto: 021.rs

Veterinarska inspekcija je, tokom vanrednih kontrola kioske brze hrane, 80 uzoraka poslala u laboratoriju i čekaju se rezultati ispitivanja, a veća količina je i uništena, kaže za 021.rs načelnica veterinarske inspekcije za Južnobački okrug Olivera Ivkov.

"U centru i širem centru najviše, ali i u većim naseljenim mestima u Južnobačkom okrugu. Uzorci su poslati u laboratoriju, inspektori još uvek obrađuju podatke i ja čekam izveštaj. Kontrolisali smo sve kioske brze hrane, a osim tih uzoraka, zatečena je hrana koja nije imala propisanu dokumentaciju i ona je na licu mesta uništena", objašnjava načelnica.

Ona dodaje da će kontrole biti pojačane i iznenadne povodom predstojećih praznika.

Inače, nedavno je protiv vlasnika jednog kioska brze hrane u kojem se desetak ljudi otrovalo girosom, Uprava za veterinu podnela prekršajnu prijavu, jer je ustanovljeno da je hrana bila pokvarena.
 
"Vlasnik je sam zatvorio objekat, koleginica je podnela prijavu na osnovu rezultata ispitivanja. Sud će preduzeti dalje mere, a kada donese odgovarajuću presudu mi ćemo dobiti obaveštenje o visini kazne koju će biti dužan da plati", navodi načelnica veterinarske inspekcije.

  • deda

    01.12.2016 09:15
    Veganka nije te bilo ovih dana pa reko mora biti da si digod na rostilju bila.
  • Blajv

    30.11.2016 23:22
    @Veganka

    Hvala preživaru!

    (kolje prase dok loži vatru pod čvarcima od prethodnog)
  • Perica

    30.11.2016 21:13
    #####
    Da nisu možda kupovali to meso na pijacama!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti