Protest "Zdravlje nije na prodaju" u subotu

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti organizovaće u subotu na Pozorišnom trgu protest zbog urušavanja radno-pravnog položaja zaposlenih u tim sektorima.
Predsednica Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Dunja Civrić kaže da se prekovremenim neplaćenim radom urušava kvalitet zdravstvene zaštite koju lekari pružaju. 
 
"Uslovi rada i opterećenje zaposlenih, koje nema satisfakciju u zaradama, dovodi do ogromnog nezadovoljstva. Republički zavod osporava isplatu prekovremenog rada zaposlenima koji rade na poslovima sa povećanim rizikom, odnosno skraćenim radnim vremenom. Tražimo da zaposleni koji su radili prekovremeno budu plaćeni shodno pozitivnim propisima", dodaje ona.
 
Civrić ukazuje i na nedostatak lekara, medicinskih sestara i tehničara, negovatelja, spremačica i opterećenost zaposlenih. Ona kaže da se godinama unazad ukazuje da nagomilani problemi u zdravstvu zahtevaju efikasno i sistemsko rešavanje, kao i ozbiljna i odlučna postupanja nadležnih institucija. 
 
Dodaje i da je svim zaposlenima u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, prvenstveno zaposlenima u apotekarskim ustanovama, potrebna snažnija sindikalna podrška. 
 
Protest će početi u minut do 12.
  • /

    08.12.2016 09:06
    /
    a najbolji izgovor im je da zele biti kreativni.
    pa oni su ti koji prodaju zdravlje u ovoj drzavi. zdravstveni sistem pretvaraju u americki po pravima pacijenta a ruski po nepotizmu i korupciji.

    cuj prekovremeni rad. pa specijalisti niti dolaze na vreme niti sacekaju njegov zavrsetak.
  • nss

    08.12.2016 08:42
    nss
    kada u jednoj drzavi strajkuje vojska,milicija,zdravstvo,prosveta...onda se treba zapitati zasto nam tako dobro ide pa nas je sramota
  • Analiticar

    07.12.2016 23:41
    Analiza
    I na zapadau i na istoku odnos prosecne plate u drzavi prema plati lekata je 1 prema 2.5, a negede i vise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti