Novosađani odvojili 180 tona smeća za reciklažu

Građani šireg centra Novog Sada, čija su domaćinstva uključena u projekat primarne separacije, tokom novembra su odvojili više od 180 tona korisnog otpada koji je prevezen na Gradsku deponiju na dalju separaciju i reciklažu.

U JKP "Čistoća" navode da se količina PET ambalaže, kartona, papira, aluminijumskog otpada, plastike i stakla koji se u domaćinstvima odvajaju i odlažu u podzemne kontejnere obeležene plavim nalepnicama za "ambalažni otpad" iz dana u dan povećava, što pokazuje da su Novosađani prihvatili ovaj projekat.

Ovo preduzeće će, kako navode, nastaviti projekat primarne separacije, kako redovnim odnošenjem ambalažnog otpada vozilima koja su posebno određena samo za taj posao, tako i kroz edukaciju građana, u prvom redu učenika novosadskih osnovnih škola, za koje će u narednom periodu biti organizovane radionice na temu razdvajanja otpada, reciklaže i zaštite životne sredine.

  • deda

    10.12.2016 10:31
    dobar pocetak, verovali il ne nemacke fabrike za preradu otpada cesto uvoze otpad iz drugih zemalja, otpad je roba ljudi, ajmo malo bez hejtovanja da se posvetimo sebi i svojoj okolini
  • ĐURA

    09.12.2016 20:20
    KAD VOZE
    ove dve lepotice, da iznesem smeće!?
  • đokica

    09.12.2016 20:13
    sami povećavamo nezaposlenost
    u Marketima,merite sami i plaćate sami sve češće smanjivanje kasa!? To je 2 r.m.
    180 tona "ambalažnog smeća"košt !? Koliko je to NOVACA!A platili ste i da ga odnesu!?
    Na Zapadu je SMEĆE SIROVINA i zarađuju velike pare,a bogami i zapošljavaju i plaćaju taj posao dobro jer ga niko od domaćih neželi raditi,pa ga rade stranci!? Uglavnom je privremen posao.Kupili smo fabriku za Reciklažu i šta!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti