Beljanski demantovao tvrdnje Pravnog fakulteta

Advokat Vladimir Beljanski, punomoćnik Slobodana Beljanskog u sporu oko doktorata sa Pravnim fakultetom u Novom Sadu demantovao je tvrdnje šefa katedre za krivično pravo na Pravnom fakultetu i člana komisije Branislava Ristivojevića.
 Ristivojević je rekao da se čekalo godinama da se doktorat poništi jer se tek nedavno saznalo da se Beljanski "lažno predstavlja" iz pečata na tužbi koju je podneo protiv Pravnog fakulteta. 
 
U prilog tome, Beljanski dostavlja dokumet na kome se nalazi pečat i potpis dr Slobodana Beljanskog u postupku protiv Pravnog fakulteta iz 2009. godine, koji je predat i zaveden u sudu, a radi se o postupku koji je fakultet izgubio kao tužena strana.
 
"Takođe, dostavljam naslovni stranu udžbenika "Nova ustanova i nova rešenja u zakoniku o krivičnom postupku" iz 2002. godine čiji je koautor dr Beljanski, a koji je korišćen na Pravnom fakultetu kao obavezna literatura. Dr Slobodan Beljanski je nakon doktoriranjana Pravnom fakultetu držao predavanja iz pravne etike, a bio je i u upravnom odboru Pravnog fakulteta. Dakle, neistinita je tvrdnja da je tek sada Pravni fakultet saznao za dr Slobodana Beljanskog", navodo Vladimir Beljanski. 
 
Podsetimo, Pravni fakultet nedavno je poništio odbranjen doktorat Slobodana Beljanskog jer je, kako smatraju, odbranjen mimo roka, bez prijave i ocene podobnosti. Vladimir Beljanski, iz novosadske advokatske kancelarije Beljanski, rekao je da je doktorat poništen zbog javnih nastupa Slobodana Beljanskog u kojima je kritikovao brojne negativne društve pojave.
 
Povodom ovog slučaja, oglasile su se i nevladine organizacije koje su pozvale Pravni fakultet da "hitno preispita sramnu odluku" o oduzimanju doktorata Beljanskom. 
  • Адвокат

    10.12.2016 21:51
    Све више почињем да жалим колегу. Уместо да изађе јавно и аргументовано оповргне оно што му се ставља на терет он се крије иза сина, фантомских невладиних организација, ботова. А умислио је да је највећи адвокат у универзуму...
  • Cica iz mladjih dana

    10.12.2016 20:07
    Znamo se
    Био и остао загледан у себе. Нико није из ћутања, неспособности брзог мишљења нити јавног говора без подсетника, извукао толико почасти. Позер и козер, мизантроп и мушки шовинист, циник итд. Ако сте помислили да га нешто од тога описује - то је ваш проблем, јер ја то не бих рекла.
  • Cvijović dr Milorad

    10.12.2016 16:09
    Osporeni
    A onaj poslanik kome neki osporavaju titulu vojvode, je jednog docenta PF-a više puta prozivao da je falsifikovao vlastiti naučni rad, tj 5 puta ga objavio pod raznim nazivima, Nije mi poznato da je PF pokrenuo postupak protiv docenta.
    Osporavanih titula ima mnogo, od predsednika, preko ministara, ali im niko ne oduzima zvanja.
    Sad će neki zlobnici reći da se članovima SNS ne osporavaju diplome i da se Beljanski trebao učlaniti u vladajuću stranku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.