Novosađani ponovo protestovali protiv petardi na Trgu slobode

Protest "Stop petardama" u organizaciji neformalne grupe građana "Dva minuta tišine" održan je u nedelju na Trgu slobode.
Okupljeni građani nosili su transparente sa porukama protiv petardi. Oni su poručili da petarde i druga pirotehnička sredstva, koja počinju masovnije da se prodaju uoči božićnih i novogodišnjih praznika, pored kratkotrajne "zabave" koju proizvode detonacijom izazivaju i mnogo gore posledice. Nepravilno korišćenje pirotehničkih sredstava svake godine direktno povredi stotine ljudi, a najveći procenat povređenih su upravo deca.
 
Organizatori još dodaju da efekat eksplozije negativno utiče i na domaće životinje i ljubimce. 
 
Iz ovog udruženja najavljuju da će kampanja protiv petardi trajati do 13. januara 2017. godine.
 
Ova grupa još dodaje da će se, osim akcije protiv petardi, nastaviti i akcije "Hoću Aleksin zakon!" i "Pravda za Vukašina!", kojima se traži od nadležnih da hitno usvoje izmene zakona kojima će se smanjiti, ako ne i ukinuti, vršnjačko nasilje.
  • Tole

    12.12.2016 16:16
    @Deran
    Ne treba biti neinformisan, zadrt i praviti se da si inteligentan, sto ti, moram primetiti Derane, nisi. Latinica nije nikakvo hrvatsko pismo, o tome ces morati da citas prave knjige, a ne Seselja i Deretica. Cirilica nije zvanicno pismo, vec sluzbeno pismo. A to znaci da se dokumenti i papirologija koji imaju veze sa bilo kojim vidom javne uprave izdaju na cirilici, nista vise od toga. Latinica i cirilica su mimo toga ravnopravni i svaki gradjanin ove zemlje je slobodan da se sluzi kojim god pismom zeli.
    Ovde nema nista "krajnje uvredljivo" izuzev za nekoliko zatucanih marginalaca poput tebe.
    A kada si vec toliko "informisan" objasni sta su to "najsire mase" i zasto uopste kao nadimak koristis "Deran" kada je nastao u slengu grada u kom se prvo koristila latinica, dok cirilica nije ni blizu kucanja na vrata bila.
  • Z.

    12.12.2016 12:44
    @Derane latinica nije hrvatska vec svetska : https://en.wikipedia.org/wiki/Latin_alphabet
  • @LOL

    12.12.2016 11:24
    Bas lol. Ne_znanja. Lolcina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti