NDNV: Foto-reporter Dragan Gojić napadnut u Novom Sadu, nadležni da reaguju

Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahteva od policije i nadležnog tužilaštva da pod hitno identifikuju i privedu pravdi osobu koja je nasrnula foto-reportera Dragana Gojića dok je on obavljao svoj posao.
Kako se navodi u saopštenju NDNV-a, nepoznata, mlađa osoba prvo je vređala Gojića, a potom je na njega i fizički nasrnula sa leđa. U trenutku napada Gojić je fotografisao gradske pejzaže. Napad se dogodio u centru Novog Sada, u subotu oko podneva, a o slučaju je obaveštena i policija.
 
NDNV podseća da je Krivičnim zakonikom za novinare i ostale medijske radnike garantovana posebna krivična zaštita, i da je za ugrožavanje njihove sigurnosti predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.
 
NDNV podseća i da je država više puta retorički iskazivala privrženost zaštiti bezbednosti novinara i drugih medijskih poslenika, ali da je ogromna većina napada i dalje ostala bez bilo kakvih sankcija.
  • Da sve a nemaš ništa

    12.12.2016 14:43
    NIJE Novi Sad grad mržnje. Ovakve stvari se dešavaju zbog medijskog delovanja, pod jedan, i pod dva nedostatka roditeljskog vaspitanja. Bez obzira odakle dolaze ljudi, 90-te su napravile veliku rupu u kulturi i vaspitanju generacija, pa se to danas i oseti. A podmukle promocije zla i satanizma preko očiglednih delovanja skoro svake televizije i svakog elektronskog medija nose svoje.
    Tolerancija nije ono što nam propoveda Evropa, koja je do juče učila neke stvari od Jugoslavije, da bi nam ih danas predavala kao profesor.
    Tolerancija je ono što smo mi imali, a naročito Novosađani.
    Ako je postala normalna stvar nasilje, zbog čega je čudan razgovor koji sam čuo na ulici, gde dvojica momaka pričaju kako im je drug stradao jer je u prolazu okrznuo nekog.
    Fotoreporter je slikao nešto, i možda nekome polupijanom s eučinilo da je i njega zahvatio, ili da je neko ko zlonamerno slika.
    U svakom slučaju, danas neko ko izvuče sočivo kamere, treba dobro da razmisli da ne smeta nekom. Pored poplave paparazzo emisija, očigledno neugodnih, ne treba očekivati razumevanje od ljudi kojima se sve traži, a ne daje ništa.
  • sale

    12.12.2016 14:23
    Šta li se nalazilo na tim gradskim pejzažima što je izazvalo gnev kod nepoznate, mlađe osobe? Ako napad nema veze sa fotografisanjem, onda NDNV gospodo nemojte zloupotrebljavati maltretiranje gospodina Dragana Gojića za svoju ličnu promociju.
  • uskoro odlazim

    12.12.2016 12:36
    Novi Sad - grad mrznje .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti