Turistička organizacija Novog Sada proglašena za najbolju u Srbiji

Turistička organizacija Novog Sada nagrađena je Zlatnom amforom kao najuspešnija turistička organizacija u Srbiji za 2016. godinu.
Ova nagrada dodeljena je predstavnicima TONS-a na svečanosti koju je priredila YU Travel revija u saradnji sa novinarima.  Direktor TONS-a, Branislav Knežević, rekao je da ova godina predstavlja godinu "obaranja dosadašnjih sopstvenih rekorda".  
 
"Sa brojnim partnerima, tokom ovogodišnjeg Opens youth fair-a oboreni su rekordi u broju izlagača (preko 60), broju zemalja učesnika (šest zemalja i Srbija), i  broju posetilaca, preko 15.000 za oba dana", naveo je Knežević.
 
On je dodao da podacima Republičkog zavoda za statistiku u prvih devet meseci 2016. godine ukupno je boravilo 146.139 turista, što predstavlja porast u odnosu na isti period prošle godine za 13,6 odsto. Prema istom izvoru u periodu januar-oktobar 2016. godine ukupno je ostvareno 303.317 noćenja što predstavlja porast od 19,9 odsto. Porast noćenja stranih turista u odnosu na prethodnu godinu iznosi 29 odsto, te je samim tim porasla i naplata boravišne takse.
 
"Učešćem na sajmovima i promocijama kako u zemlji, tako i u inostranstvu, doprineli smo pozicioniranju Grada Novog Sada na turističkoj mapi Evrope. U cilju nastavka promocije, u većim gradovima Srbije i zemljama regiona bili su postavljeni bilbordi o Novom Sadu. Nakon toga, Turistička organizacija Grada Novog Sada je organizovala kampanju kojom poziva posetioce da božićne i novogodišnje praznike provedu u Novom Sadu. Na društvenim mrežama, radiju, televiziji i elektronskim medijima promovisane su manifestacije i ugostiteljski objekti u gradu koji nude sadržaje za novogodišnje praznike", dodao je Knežević. 
 
Kao dva posebna uspeha Knežević je naveo pozicioniranje Novog Sada na mapi poželjnih ciklo destinacija i dobijanje kandidature Evropske prestonice kulture 2021. i Omladinske prestonice Evrope 2019.
 
Nagrade u različitim kategorijama su dodeljene i Ambasadama Indije, Izraela, Kube i drugima.  
  • VladaN

    12.12.2016 20:58
    zasluzeno
    Nije lako sakriti od turista svo smece i prljavstinu ovog grada, provesti ih bezbedno a da ne uganu nogu preko Pozorisnog trga obezbediti im hladovinu na asfaltnom centralnom trgu......svaka cast
  • NS CITIZEN

    12.12.2016 17:10
    Baš
    Uh,baš mi je laknulo .Taman sam mislio da se neće oglasiti "stručnjaci" za turizam kad ono cela 2 daju visokoumne komentare.Samo napred,Novom Sadu baš trebaju takvi koji mrze bilo šta što je pozitivan pomak ,bez obzira o kojem segmentu pričamo.Zato braćo hejteri navalite dok ne zaboravite šta ste hteli da opljujete.Zbog takvih kao vi su ovi sadašnji i došli na vlast jer kad je trebalo izaći na izbore vi ste filozofirali i niste glasali.
  • Zivan

    12.12.2016 15:25
    Kada prosek boravka turiste u Novom Sadu u proseku bude 3,3 dana može se govoriti o uspehu TONS- a, dotle se može okarakteristai samo kao korektan rad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti