Imenovani v.d. direktori Doma u Veterniku i Muzeja Vojvodine

Pokrajinska vlada imenovala je mastera defektologije iz Novog Sada Anu Vila za v.d. direktora Doma u Veterniku.
Vila je došla umesto smenjenog direktora Zorana Arbutine, od kog su nadležni očekivali ostavku nakon požara u ovoj ustanovi u maju, ali je nisu dobili. Podsetimo, u požaru je stradao štićenik doma S. T. (22).
 
Pokrajinska vlada danas je imenovala i Draga Njegovana za v.d. direktora Muzeja Vojvodine. Njegovan je na Fakultetu političkih nauka doktorirao 2004. godine. Bio je šef Odseka za noviju istoriju Muzeja Vojvodine, pomoćnik i zamenik direktora Muzeja Vojvodine i direktor Muzeja grada Novog Sada. 
 
Na današnjoj sednici je doneto rešenje da se iz tekuće budžetske rezerve usmeri 60,3 miliona dinara za sanaciju i opremanje 27 ustanova socijalne zaštite u Vojvodini, među kojima su domovi za decu i omladinu, ustanove za duševno obolela lica i lica ometena u razvoju, gerontološki centri i domovi za stare.
 
Tim sredstvima, između ostalog, finansiraće se građevinski radovi, remont kupatila, nabavka nameštaja za dečje sobe, uvođenje informacionog sistema u domovima za decu i omladinu u Beloj Crkvi, Pančevu, Somboru, Sremskoj Kamenici i Subotici. U 12 gerontoloških centara i tri doma za penzionere, pored građevinskih radova, biće finansirana nabavka medicinske opreme, opremanje kuhinja, rekonstrukcija sanitarne i hidrantne mreže i drugo. Ustanovama za duševno obolela lica i lica ometena u razvoju sredstva su usmerena, između ostalog, za troškove građevinskih radova, nabavku medicinskih madraca, nabavku opreme za kuhinje, rekonstrukciju krova i toaleta.
 
Iz tekuće budžetske rezerve, institutima za onkologiju i plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, Opštoj bolnici Subotica i Kliničkom centru Vojvodine, usmereno je 35 miliona dinara. Tim sredstvima finansiraće se dogradnja evakuacione rampe, lifta i stepeništa u Institutu za onkologiju, rekonstruisati postojeći prostor Centra za patologiju Instituta za plućne bolesti. U subotičkoj Opštoj bolnici finansiraće se stavljanje u funkciju sistema za CT dijagnostiku, dok će na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine biti finansirana sanacija vodovodne mreže.
 
Doneto je i rešenje da se iz tekuće budzetske rezerve usmeri milion dinara Muzičkoj školi "Josif Marinković" iz Zrenjanina za troškove sanacije krova.
  • sokiran

    15.12.2016 00:50
    Pa zar nije ona sa direktorom i socjalnim radnicima odredila da se decko koji se zapalio a trazio pomoc od iste i rekao da ce to uciniti, a sad izabrana, sramota..... sramota.........
  • prebacivac

    14.12.2016 18:30
    para
    Ljudi, kakvo prebacivanje para !!! Neki rade I trude se da izgrade ime institucije, dok drugi neljubazno rade I imaju sve manje posla, pa im onda dobrodusni Igor Mirovic prebaci para od onih koji rade. Dakle, radio ne radio, Igor ti prebaci novac od druge pokrajinske institucije umesto da trazi pare iod Vucica iz Beograda.
  • krajišnik

    14.12.2016 18:20
    dr drago - najbolje iz srbije
    dr drago - čuveni poslušnik svih radikalsko-naprednjačkih vlasti - bio je Direktor Muzeja grada Novog Sada kada je ukraden Rembrant... odmah posle toga je i njegov sin otišo za Irsku, odakle se ne vraća već 8 godina....zanimljive slučajnosti...pitam se šta će slučajno nestati sada iz Muzeja Vojvodine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.