Davidov: UO hteo da privatizuje FK Vojvodina

Predsednik Skupštine FK Vojvodina Milan Davidov rekao je danas da članovi skupštine nisu tražili smenu uprave, već da su oni odluku o povlačenju doneli samostalno.

Kako kaže, kamen spoticanja skupštinara i članova uprave nije bilo usklađivanje statuta sa Zakonom o sportu.

- Predlog novog statuta koji je predložio UO praktično bi od Skupštine napravio igračku u rukama Upravnog odbora. Takav statut predstavlja korak ka privatizaciji kluba. Nemam nikakav problem sa tim i zalažem se za to da se privatizuju svi klubovi, međutim, podloga za to još uvek ne postoji, jer nema Zakona o privatizaciji. Iz tog razloga, klub ne može da bude svojina samo jedne grupe ljudi, bez obzira na to da li je reč o sponzorima ili navijačima - rekao je Davidov.

On je kazao i da je teza da navijači preuzimaju klub maliciozna i služi da bi se javno mnjenje priklonilo samo jednoj strani.

- Mislim da se Upravni odbor ponašao malo detinjasto i prepotentno, poput deteta koje neće da se igra sa ostalom decom ukoliko nije sve po njegovom. Međutim, to je njihovo pravo i niko nema obavezu da finansira FK Vojvodina. Ja se slažem sa tim da onaj ko finansira kluba treba da ima ovlašćenje u rukovođenju - rekao je Davidov.

Izborna sednica Skupštine FK Vojvodina biće održana u sredu 21. decembra kada će biti izabran novi predsednik kluba, a do tada će na toj funkciji ostati Vojislav Gajić.  Podsetimo, Vošini skupštinari u utorak nisu podržali predlog Upravnog odbora, usvojen je Statut predložen od 24 člana Skupštine, a nakon toga su usledile i ostavke.

  • Slavko

    19.12.2016 08:28
    Srcem uz Vojvodinu
    Dovedite Bastu da vam vodi klub.
  • Сремац

    18.12.2016 21:52
    Џаба црвено бело срце
    Прошла су времена пуних стадиона, лепог фудбала,тапкароша...јаких новосадских фирми,све је данас приватни бизнис.Војводина и не само Војводина данас не може да опстане без спонзора и тачка.Џаба црвено бело срце ко тврђава,кад нема лове,а онај који даје паре тај поставља и правила игре.То смо тражили-то смо и добили.
  • Voša

    18.12.2016 12:15
    Samo napred
    Navijači su prokockali zadnju šansu da se Voša stabilizuje. Verovatno tako treba da odlučuju ljudi koji nemaju nikaku odgovornos i znanje. Samo napred....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti