FOTO: Dunavski park i zvanično dobio "Ledenu šumu"

Klizalište "Ledena šuma" u Dunavskom parku, večeras je svečano otvoreno.
Već nekoliko dana ogradama su ograničeni prilazi centralnom delu gde se oko jezera nalazi klizalište, a postavljeno je dvadesetak drvenih kućica u kojima će se prodavati hrana i suveniri.
 
Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da ta manifestacija predstavlja spoj kulture, sporta i razonode, a tokom dva meseca biće centar zimskih prazničnih dešavanja. Svakodnevni kulturno-umetničko-zabavni program upotpunjen je klizalištem kakvo je po prvi put viđeno u našoj zemlji.
 
"Ponuda sadržaja za novogodišnje i božićne praznike u gradu, ovog puta je daleko izdašnija i kvalitetnija nego što je to bilo ranijih godina. Ovo klizalište deluje kao čudesna, ledena bajka i upotpunjuje sliku praznične idile. Zato mi je drago što će Dunavski park i u ovim zimskim mesecima biti pun ljudi i zabave, i što neće biti prazan i pust u iščekivanju proleća, nego će Novosađani dolaziti ovde i provoditi se u naredna dva meseca. Najdraže mi je zbog najmlađih Novosađana, koji će ovde dolaziti tokom zimskog raspusta i na jedan nesvakidašnji način uživati u ovom lepom sportu. Naravno, uvek ima onih koji za sve što se uradi u gradu imaju argumente za i protiv, a ja smatram da je uvek bolje biti za nego protiv, mnogo je bolje da imamo više događaja, nego da zamračimo i zatvorimo grad, jer građani zaslužuju da imaju i mnogo više od toga", naveo je gradonačelnik.
 
Ulaz u sam park se neće naplaćivati, a ulaznice na klizalište koštaju od 150 do 250 dinara, zavisno od uzrasta i smene. Najavljeno je da će do 15. februara za najmlađe Novosađane klizanje u smeni od 10 časova biti besplatno. 
 
Klizanje na zatvorenom klizalištu na površini 1.200 m2 i uživanje u čaroliji parka na ledenoj stazi koja okružuje jezero, daju potpuno novu dimenziju tom zimskom sportu. Klizači će uživati u prelepom ambijentu Dunavskog parka koji će biti otvoren i prohodan za sve one koji požele da dođu. Na natkrivenoj, popločanoj platformi uz sam rub klizališta posetioci će moći da uživaju u svakodnevnim nastupima muzičkih sastava, pozorišnih trupa i animatora, a moći će da uzmu učešće i u kreativnim i edukativnim radionicama.
 
Ranije u toku dana, decu na ledu su zabavljali Haos animatori, upriličena je i dvočasovna kreativna radionica, i nastupio je dečji hor Zvončići. Nakon svečanog otvaranja, usledio je program na ledu, a u 19 časova počela je prva zvanična klizačka smena, koja traje do 22 časa.
 
Održavanje "Ledene šume" plaćeno je iz budžeta grada 5,6 miliona dinara, a organizator je "Kvart medija".
  • tebi

    20.12.2016 09:49
    @meni
    nismo platili klizalište, platili smo prateći "kulturno umetnički program"

    ne bi me čudilo da klizalište postavlja zelenilo u parku, inače spomeniku prirode... koje će na proleće da obnavlja od oštećenja pogađajte čijim parama... dok za druge parkove neće biti para.
  • AA

    19.12.2016 16:03
    stradaće neko
    Daj sklonite one utičnice što vise sa drveta! Da li ste normalni, treba da se zapali i da imamo i treći veliki požar sa ogromnim brojem žrtava gde nikad nijedan inspektor nije kriv?!
  • Meni

    19.12.2016 11:35
    nije
    Meni nije jasno, Grad (mi građani) smo platili za to klizalište oko 6.000.000 dinara, dali smo tom pravnom licu javnu površinu i onda mu još dozvolili da stiče profit od nas prodajom ulaznica za 150-250 dinara. Ovo bi razumeo da im nismo dali tih 6.000.000 dinara, nego samo korišćenje javne površine.
    Kome sve to pare idu u džep?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti