Ročište za DES odloženo za kraj januara 2017.

Odluka o stečaju u DES-u je odložena za mesec i po dana, odnosno za 31. januar 2017. godine.
Razlog tome je jer odluke o konverziji potraživanja u udelu kapitala preduzeća nisu donele opštine Sremski Karlovci i Inđija, odnosno dve do deset lokalnih samouprava prema kojima DES ima višegodišegodišnja poreska dugovanja. 
 
Novi Sad prema kojem je DES imao najveća dugovanja je pre nekoliko dana doneo tu odluku. Ukupan udeo koji će Gradu pripasti nije definisan u odluci. DES novosadskim javnim preduzećima, kao i lokalnom budžetu koji se puni iz poreza na zarade, duguje oko 103 miliona dinara.
 
Odluka o konverziji duga u vlasništvo je doneta kako bi se spasilo ovo preduzeće koje je specijalizovano za profesionalu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. DES zapošljava oko 200 radnika, a u državnom vlasništvu je od osnivanja 1961. godine.

Teme

DES
  • blok

    19.12.2016 10:50
    Bahati lilovi koji zavrću ruke invalidima u desu sta je sa tim
  • Inspektor Višekruna

    19.12.2016 10:37
    Imam utisak
    da će se uskoro pojaviti nova atraktivna građevinska lokacija...
    A da budemo malo ozbiljni da li nadležni znaju koga zapošljava DES? Uništavate i grad i ljude koji će se teško ponovo zaposliti. Sramota. Pošto pretpostavljam su večina upletenih u ovo "veliki" vernici postavio bih pitanje da li su slučajno čuli za greh?
  • Mica

    19.12.2016 10:05
    Dajte istrazvackog novinarstva
    DES unisti on aj crnogorac sto se na kraju ozeni sekretaricom mladjom 30 godina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.