Skupština Vojvodine usvojila budžet za 2017.

Poslanici Skupštine Vojvodine večeras su većinom glasova usvojili Budžet pokrajine za 2017. godinu, koji je predložila Pokrajinska vlada.
Glasanju je predhodila rasprava koja je trajala više od 10 sati, a budžet za narednu godinu podržala su 74 poslanika, dok su 24 poslanika bila protiv.
 
Budžet Vojvodine za narednu godinu iznosi 63,6 milijardi dinara, a po rečima predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, radi se razvojnom budžetu koji je za 10 odsto veći od ovogodišnjeg.
 
Tokom rasprave poslanici opozicije tvrdili su da budžet ne odslikava realno potrebe građana Vojvodine i da je u prihodnom delu nerealan, jer predviđa milijardu dinara prihoda po osnovu poreza na dohodak. Poslanici vladajuće koalicije su isticali da je predloženi budžet u skladu sa ustavnom odredbom da mora biti u visini od minimum sedam odsto republičkog budžeta jer je na nivou od 7,3 odsto.
 
Pored toga kao pozitivna isticana je i činjenica da je predviđeno da u oblast poljoprivrede iz budžeta bude izdvojeno osam milijardi dinara što je, kako se često čulo sa skupštinske govornice, najviše izdvajanje za poljoprivredu u poslednjih nekoliko decenija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti