Kazahstanci kupili ZGOP

Kazahstanska kompanija "Zhol-Zhondeushi" kupila je novosadski ZGOP, jedino srpsko preduzeće koje se bavi remontom, održavanjem i gradnjom pruga za 3,6 miliona evra.
Iako se ranije pisalo kako su za novosadsko preduzeće zainteresovane velike kompanije iz Rusije, Kine, Austrije, Francuske i Turske, ispostavilo se da je najozbiljniji kandidat firma iz Kazahstana.
 
U naredne dve godine kompanija bi trebalo da uloži 9,6 miliona evra. Kazahstanska firma bavi se istim poslom i ima godišnji obrt od oko 300 miliona evra. 
 
"Posle odluke komisije da je kazahstanska kompanija kupac ZGOP-a očekuje se da odluku o prodaji potvrdi Ministarstvo privrede. Zadovoljni smo što je kupac ozbiljan u poslu i radi velike poslove samostalno u Kazahstanu, pre svea s Rusima i arapskim zemljama", kaže sagovornik "Dnevnika" koji dodaje da bi novi vlasnik mogao da uđe u posed polovinom januara. 
 
Prema proceni iz maja, vrednost kapitala se kreće oko 4,3 miliona evra, preduzeće je poslovalo sa dobitkom u prošloj godini, a nabavilo je i novu opremu. Trenutno imaju ugovorene poslove vredne desetak miliona evra i oko 250 zaposlenih. ZGOP je više puta menjao vlasnike, a od 2011. bio je u restruktuiranju.

Teme

ZGOP
  • Čika

    24.12.2016 09:57
    Razarači
    Ako vam je lakše kad verujete da je CIA razorila privredu SFRJ, onda u redu. Bojim se da je istina ipak nešto drugačija - razorili su je nacionalizmi slepo podržavanje domaćih naci-režima... Lopovska privatizacija devedesetih koja se nastavila i posle zlosrećnog 5. oktobra. I sad smo opet na počeku, slušamo kako nam Pinokio "povećava" plate i penzije... Znamo da bezočno laže, pa ipak (valjda ne vidimo ništa bolje) ponovo glasamo za njega. Zato smo tu gde smo i idemo napred u šugavu prošlost.
  • Nella

    23.12.2016 18:57
    @tonči
    "A, ŠTA SA JKP: STAN-om NS.
    Hoćete li jednom prelomiti. ISPLATITE LJUDE"
    To nisu ljudi ni radnici, to su PARAZITI kojima je grad omogućio da na teret imaginarne dimničarine pljačkaju građane!
  • tonči

    23.12.2016 14:15
    A, ŠTA SA JKP: STAN-om NS.
    Hoćete li jednom prelomiti. ISPLATITE LJUDE. Gde je bila 2013god. pa 2014god.Ej sutra je 2017god.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti