Pred odbornicima plan u kojem je srušena Komunalna banka i dalje pod zaštitom

Odbornici Skupštine grada na poslednjoj sednici ove godine koja je zakazana za sredu, 28. decembar, razmatraće budžet za 2017. godinu.

Na dnevnom redu će biti više od 50 tačaka, ali su skoro sve u vezi sa budžetom i uglavnom se radi o planovima poslovanja i investicijama javnih preduzeća i drugih gradskih ustanova.

Kako je 021.rs već objavio, budžet za 2017. manji je od ovogodišnjeg i iznosi tek malo više od 23 milijarde, tako da ni planovi poslovanja preduzeća i ustanova nisu veći. Najveće investicije su uređenje Sentandrejskog puta, gradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu i nastavak ranije započetih investicija.

Skupština bi trebalo da odobri i zaduživanje JKP "Put" kod banaka u visini od 300 miliona dinara, kako bi se platile rate za kredit uzet prošle godine u visini od 134 miliona dinara. Deo tog novca biće upotrebljen za plaćanje drugih dugova.

Zaštićena srušena zgrada

Odbornici će razmatrati i urbanističke planove, između ostalog i plan za deo grada oko Železničke ulice, koji se tiče i lokacije gde Galens već mesecima zida soliter, nakon što je prethodno srušio zgradu Komunalne banke. Zanimljivo je da se u ovom aktu navodi da je Komunalna banka zaštićena iako je već srušena.

Razmatraće se i odluka da se produži subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima do avgusta naredne godine, kao i odluka da se odobre popusti od 30 do 50 odsto na računima za komunalije za porodice sa više dece.

  • dno

    28.12.2016 08:22
    mulj
    da je kojim slučajem to uradio neki običan građanin,odavno bi ga razapeli na trgu,a ovako sve prolazi,jer su svi u talu.
  • đokica

    27.12.2016 20:14
    na GROBOVIMA
    je izgrađena i"KOMUNALNA BANKA",pa vidite kako je prošla!?
    Zato ja tu ništa nebih zidao !?
    A usput,štaje sa "RADNIČKIm"!?
    Predlažem da ga zaštitite!?
  • marko

    27.12.2016 19:53
    uzas
    ako je komunalna banka srusena, ne moze biti zasticena? zar ne? da li je nesto zasticeno uopste u gradu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti