Mrtva lisica pronađena na Adamovićevom naselju

Mrtva lisica pronađena je jutros u Ulici Braće Krkljuš na Adamovićevom naselju, potvrđeno je 021.rs u JKP "Zoohigijena".

Fotografiju mrtve lisice je objavila fejsbuk stranica NS - Uživo sa novosadskih ulica, a napravio ju je jedan od prolaznika.

U "Zoohigijeni" su za 021.rs naveli da su njihove ekipe nakon dojave građana uklonile leš životinje i da će sada biti obavljene toksikološke i druge analize kako bi se utvrdilo kako je životinja uginula.

Divlje životinje, poput lisice, retko se mogu videti u urbanim delovima Novog Sada, ali se dešava da one manje zalutaju u grad u potrazi za hranom.

Kako su za 021.rs, pojasnili u "Zoohigijeni", građani redovno prijavljuju pojavu prvenstveno lisica i srndaća u prigradskim naseljima i u rubnim delovima Novog Sada, ali te životinje skoro uvek pobegnu pre nego što ekipe ovog preduzeća izađu na teren.

U "Zoohigijeni" navode da se ova lisica verovatno našla u gradu u potrazi za hranom, jer je vreme parenja, a tada su ove životinje mnogo manje obazrive i češće zalutaju u naselja u potrazi za hranom.

UPOZORENJE: Uznemirujuća slika.

  • Vlada

    09.01.2017 10:09
    Paranoja o rasprostranjenosti besnila među lisicama ide rame uz rame sa strahom od promaje, osiromašenog uranijuma, kemtrejlsa, vakcina...
  • ...

    08.01.2017 17:58
    O, da
    Život u Srbiji ubija sve.
  • Mačkoljubac

    08.01.2017 14:23
    Mene više zanima kome je smetala jadna lisica pa je ubio. Lisice su iz porodice pasa,jadni mali kučići. Nije 18i vek pa da paranoišemo zbog besnila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti