Spasioci sa Spensa nezakonito dobili otkaz, a sad i čudnu prijavu

Šest spasilaca zaposlenih na bazenima Spensa nedavno je vraćeno na posao, nakon što je utvrđeno da je usmeno obaveštenje da ne dolaze na posao, koje su dobili 2014. godine, bilo nezakonito.

Međutim, po povratku na posao, dočekao ih je disciplinski postupak, u kom se navodi da su za vreme provedeno na sudu neopravdano izostali s posla. Sudeći prema disciplinskoj prijavi, na poslu ih nije bilo dve i po godine, piše N1.

Međutim, sve to vreme šest spasilaca provelo je vodeći zakonsku bitku protiv tog javnog preduzeća, da bi pravosnažnim presudama bili vraćeni na posao. Disciplinsku prijavu zato vide samo kao još jedan pokušaj da ih se poslodavac reši.

"Šta onda da kažeš kad opet izmisle tako nešto, što je, po meni, glupost? Tražiti od nekog da obrazlaže zašto nije dolazio na posao u vreme kad su te oterali, kad su ti dali otkaz, to je, mislim, direktan pritisak i mobing, ne znam šta da kažem", navodi za N1 radnik Spensa Srđan Lazić.

Iz uprave Spensa kažu da spasiocima, ipak, fali jedan papir - opravdanje da će izostati s posla, ma koje okolnosti bile po sredi.

"Oni u tom periodu nisu obavestili neposrednog rukovodioca iz kog razloga ne dolaze na posao, ni pismeno ni usmeno, niti su direktora obavestili", kaže advokat sportsko-poslovnog prostora Danijel Dinčić.

Na pitanje da li je u pitanju formalnost, advokat Spensa odgovara "da, u formalnom delu". Da li to može biti neopravdan izostanak, kako stoji u prijavi? "Pa, o tome će tek da se izjasni direktor", dodao je Dinčić.

Još nije poznato šta će direktor odlučiti. S druge strane, spasioci su ponovo angažovali advokate.

Zaposlenima koji su disciplinske prijave dobili ostavljen je rok od osam dana da se o njima pismeno izjasne. Oni su to i učinili, ali nikakav odgovor još nisu dobili.

  • Novosadjan

    09.01.2017 15:25
    Kalimero
    Da rezimiramo: svi ste u pravu i sadašnji i bivši i budući spasioci, niti ste maloumni , niti naivni.
    SPENS (čitaj Novosadjani) isplatiće vam sve do poslednje mrvice.
    Jednom radnik kod države-primalac doživotne apanaže.
  • Kalimero

    08.01.2017 22:21
    prica postaje bezveze, iskljucujem se. Samo jedna stvar, Zabrana zaposljavanja ne postoji, to je prica za one koji nisu clanovi partije i za maloumne ...a spasioci nisu clanovi niti maloumni, verovtno zato jos uvek pkusavaju da ih se otarase botovi
  • ljubisa

    08.01.2017 21:00
    i sta bi ti slikaru naivcu tad
    Hehehe, pozvao čovek, poslanik u skupstini, pa nije red da se odbije. Nego ako mu gazda sazna da mu je razbio koncept zabrane zapošljavanja u javnom sektoru biće veselo. Domaći i za ostale direktore, koji danim lome glavu kako da uguraju partiske botove u javna preduzeća. Pozoveš njih par, rade be ugovora, sud to konstatuje donese odluku i svi sretni do kraja života. Samo sam ja nesretan, mene niko neće da pozove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti