Od sutra izdavanje novih nalepnica za vozila osoba sa invaliditetom

Izdavanje novih godišnjih nalepnica za vozila osoba sa invaliditetom za 2017. godinu počinje sutra.
Nalepnica se izdaje za označavanje jednog vozila osobe sa invaliditetom, odnosno člana zajedničkog domaćinstva.
 
Obrazac zahteva može se preuzeti na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, Trg slobode br 1. ili na sajtu Grada www.novisad.rs
 
Zahtev se podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu - Kancelarija za osobe sa invaliditetom, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, Trg slobode br. 1. Uz zahtev se prilaže fotografija osobe sa invaliditetom i fotokopije sledećih dokaza: lična karta za podnosioca zahteva, saobraćajna dozvola, vozačka dozvola, medicinska dokumentacija vezana za invalidnost ili bolest, lična karta za odraslog člana zajedničkog domaćinstva, a za decu izvod iz matične knjige rođenih ili prijava prebivališta, ukoliko je član domaćinstva osoba sa invaliditetom.
 
Nalepnica za označavanje vozila preuzima se u Kancelariji za osobe sa invaliditetom, Trg slobode br. 3, na prvom spratu Poslovnog centra Apolo, u roku od pet dana od dana podnošenja zahteva.
  • Miki

    09.01.2017 09:03
    Čudesno ozdravljenje
    Vi'š ti to. Invalidi kod nas ozdrave za godinu dana, pa izgube pravo na nalepnicu.
    Siguran sam da se u pametnijim, manje divljim zemljama ne dokazuje svake godine da si invalid. Jer, znajući nas, to služi samo za otimanje novca.
  • Stojan

    08.01.2017 20:38
    Molim parking servis da oslobodi mesta na kojima mogu da izadjem sa kolicima iz kola a ne da se na njih parkiraju oni koji su na invalidsku nalepnicu ko zna ciju kupili dzipa. Meni ostala mesta koja su dzabe ne znace nista jer ne mogu da izadjm iz kola. Princip dusebriznosti vam je skroz naopak jer nit imam gde da stanem nit mogu da izadjem iz kola. Rasterajte dzipadzije kojima invalidska mesta ne trebaju jer ja druga ne mogu da koristim ma kolko dzaba bila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.