VIDEO: Predsednik Mladosti iz Bačkog Jarka odbio nagradu zbog političke komisije

Predsednik Fudbalskog kluba "Mladost" iz Bačkog Jarka Trivun Josipović odbio je godišnje priznanje opštine i Sportskog saveza Temerin jer je komisija oformljena za ovu namenu skoro sva priznanja dodelila partijskim kolegama i porodici.
Šest članova komisije, ujedno i pripadnika vladajuće Srpske napredne stranke na lokalu, dodelilo je priznanja i novčane nagrade za najbolji klub, najboljeg sportskog radnika, najbolje sportiste i nagradu za životno delo sebi veoma bliskim ljudima. Kako za 021 navodi Josipović, cela dodela je od početka orkestrirana, a njegovom fudbalskom klubu dodeljena je nagrada za najboljeg trenera, što je, kako napominje, apsurd.
 
"FK 'Mladost' je trenutno najuspešniji klub u Bačkom Jarku i to kazuju naši rezultati. Za njih nije odgovoran samo trener, već je to uspeh celog kluba koji, inače, igra u četvrtoj ligi - osvojili smo Kup Novog Sada, kao i Kup Vojvodine, izborili učešće u Kupu Srbije, jesenji smo prvaci. Od ukupno 20 odigranih utakmica imamo samo dva poraza. Pre mesec dana me je pozvao predsednik Sportskog saveza Temerina i pitao me koju nagradu želimo, najbolji klub ili najbolji trener. Nečuveno", kaže Josipović za naš portal. 
 
Kako objašnjava, najbolje priznanje svake godine se podeli po političkoj osnovi, pa je na kraju nagrada za najbolji klub otišla stonoteniskom klubu Temerin, čiji predsednik Imre Pete je istovremeno odbornik u Skupštini opštine. Nagrada za najbolju sportistkinju otišla je džudistkinji koja trenira u klubu predsednika Sportskog saveza Nedeljka Đukića, koji i dodeljuje nagrade.
 
Priznanje za najboljeg sportskog radnika je otišlo sekretaru FK "TSK" Dragoljubu Đorđeviću, a u komisiji za dodelu sedeo je čovek iz rukovodstva tog kluba. Nagradu za životno delo dobio je fizioterapeut "TSK" Milan Grujičić, čiji sin je sedeo u komisiji.
 
"Novčane nagrade u ovim kategorijama su 20.000 do 30.000 dinara. Neverovatno za kakve sitne pare se prodaju. Odmah sam rekao da mi nagradu od takve komisije nećemo primiti i da ćemo iznos donirati najugroženijoj porodici u Bačkom Jarku. Ja ovaj posao ne obavljam zbog politike ili novca, već volim sport i mislim da ta deca imaju budućnost, a u ovom slučaju se novac bukvalno uzimao od dece da bi se zadovoljili pojedinačni interesi", poručuje Trivun Josipović, koji je prilikom uručenja nagrade treneru FK "Mladost" Draganu Miloševiću izašao pred prisutne i rekao im šta misli. Trener Milošević zbog apsurda dodele priznanja nije ni došao na ceremoniju.
 
 
 
Predsednik Sportskog saveza Temerina Nedeljko Đukić nije za 021 mogao da komentariše dodelu godišnjih priznanja zbog lične situacije u porodici.
  • tuta

    14.01.2017 23:45
    3d
    Zivela MladostBacki Jarak klub za respekt,u opstini temerin niko nece postici uspeh kao sto je to Mladost uradila ,igrali 1B ligu 97 ,godine Drugoligasi,veciti Srpsko ligasi osvajaci mnogi kupova!ni jedan klub u opstini nikad to nece postici,Iz Backog Jarka u nasim ligama i u inostranstvu Imamo preko 25 vrhunski igraca!iz Temerina,Siriga Kolonije ni jedan jedini ljudi postujte taj klub ,Ivanic,Meleg ,Lukac,Zec Rajic ,Bajic ,Kovacevic ,itd ,nabrojte 1 a da nije iz Backog Jarka !
  • ŠOBOTKA

    13.01.2017 19:12
    21234
    Neka ti daje 3D i treba da daje.Za njih si kupovao glasove na dan izbora!
  • Posten gradjanin

    13.01.2017 17:15
    Kako vas nije sramota?
    mene je sramota dok citam ove vase komentare. Gde je crvena linija? Imate li vi privatan zivot, porodicu, decu, posao, hobi ili bilo kakvu zanimaciju u zivotu sem sto sedite po ceo dan za racunarom i objaljujete ruzne komentare, o necijem radu, necijem privatnom zivotu, necijoj porodici? Pa kako vas nije sramota? Otkud vam pravo da ulazite u neciji privatan zivot? Zato postoje izbori, da gradjani daju svom glas onome kome hoce. Ako vec nemate zivot onda idite i cistite sneg, tako cete jedino biti od koristi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.