Radikali traže spomenik i bulevar Nikole Tesle u Novom Sadu

Srpska radikalna stranka pokreće inicijativu da se u Novom Sadu podigne spomenik Nikoli Tesli.
Na ovaj način, smatraju radikali, Grad će se dostojno odužiti svom počasnom građaninu, a koji je "sticajem okolnosti dva puta u Novom Sadu bio odbijan za dobijanje stipendije, pre sticanja svetske slave".
 
Predsednik GO SRS Đurađ Jakšić kaže da je Novi Sad jedini grad u Srbiji koji je Teslu još za života, 1936. godine, proglasio za svog počasnog građanina i da mu duguje spomenik.
 
"Mi, srpski radikali, očekujemo najširu podršku ovoj inicijativi svih političkih činilaca u gradu i donošenje jednoglasne odluke da Novi Sad dobije spomenik velikog genija Nikole Tesle", navodi on.
 
Spomenik Nikoli Tesli, dodaje, trebalo bi da bude postavljen u najužem gradskom jezgru, ali će konačnu reč oko lokacije budućeg spomenika dati nadležne gradske institucije.
 
"Srpska radikalna stranka istovremeno pokreće inicijativu da se nekadašnji Subotički bulevar, koji je 2009. godine, nesrećno i nespretno nazvan Bulevar Evrope, preimenuje u Bulevar Nikole Tesle. Naziv Bulevar Evrope je dosmanlijska kreacija, ali je paušalan i bezličan naziv, koji ne predstavlja ništa. Mi srpski radikali smo mišljenja da najvažnija saobraćajnica u Novom Sadu treba da nosi ime velikog naučnika i genija Nikole Tesle", zaključuje Jakšić. 
  • G

    25.01.2017 11:58
    @Nemanja - drago mi je što ponovo svojim jednoličnim, besomučnim ponavljanjem jedinog što je vaš "intelekt" sposoban da proizvede potvrđujete svoje mentalno stanje, i potvrđujete da ćete zaista ostati na istom mestu do kraja vašeg bednog života. Hvala vam što ste dovoljno glupi da bez stida to javno pokažete.
  • Nemanja

    25.01.2017 10:29
    Opet ste rasrdili Polisa, maše svojim plastičnim pištoljem i vrišti u dvorištu.
  • G

    25.01.2017 09:15
    @Isprav'te me - tako je, "poštovani" fašistički "gospodine", vi nikako niste šovinista, vi samo znate ko je ko u celom Novom Sadu da mu sa pravom prišijete etiketu "dođoš" dok druge optužujete kako etiketiraju vas. Ja vas ne trpim jer ste fašista i šovinista što ste pokazali crno na belo vašim šovinističkim komentarima, a ne zbog vašeg porekla koje niti znam kakvo je niti me interesuje, a zbog kojeg vi ne trpite druge, čak i one o kojima ne znate apsolutno ništa. Žao mi je što ste kao "domorodac" toliko glupi da u 21. veku ni ne znate šta znači biti šovinista, ali to nimalo nije začuđujuće jer je takvo maloumno ponašanje osnovna odlika vaše male, da je tako nazovemo, građanske grupacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti