Najviše napada pasa kod Beogradske kapije

Novosadska policija je u toku 2016. godine zabeležila 81 napad pasa, od kojih najviše, njih 19, kod Beogradske kapije i u Gradiću u Petrovaradinu.
Direktor "Zoohigijene" Aleksandar Bursać rekao je da su u Petrovaradinu intervenisali nekoliko desetina puta te da su sklonili s ulice 136 pasa, od kojih su 42 bili vlasnički, čipovani. Prema njegovim rečima, broj pasa koji imaju vlasnike, ali nisu čipovani i vakcinisani protiv besnila mnogo je veći.
 
On je dodao da je iz Ledinaca sklonjeno 105 pasa, a iz Sremske Kamenice 129.
 
"Zoohigijena" treba da plati 130 miliona dinara zbog ujeda pasa. Kako smo ranije pisali, broj tužbi protiv Grada zbog ujeda pasa smanjio se u protekloj godini, o čemu više možete pročitati OVDE.
  • @ dule

    31.01.2017 16:52
    SARKAZAM (!)
    Vidiš, da ti objasnim do kraja. Ima nas par ovde koji se iz nemoći, očaja, i slično igramo sarkazma u odgovorima. Međutim, ne koristimo međunarodni znak za sarkazam (!) ustanovljen upravo radi ljudi koji ga ne osete i ne razumeju.
    - Naravno, prema svemu za šta su se plaćene NVO izborile, čovek nema nikakva prava, kao ni dete u Srbiji.
    - Naravno, za sve pse u Srbiji postoje: hoteli, pekare specijalizovane, frizeri, tv emisije, prodavnice, veterinari, advokati, šetači i, siguran sam uskoro i pozorišta i bioskopi.
    - Naravno, vlasnici koji sve ovo plaćaju uglavnom ne žele decu i ne žele porez na pse,
    šta god nam uneredili po gradu.
    - Siguran sam da će pre ili kasnije doći do fizičkih obračuna ove dve grupe građana, jer je čitava ideja psećih prava ustanovljena zbog toga. Pitanje je samo koji će napad psa ili čopora uzrokovati čoporativno ponašanje ove dve grupe građana.
    Psa možeš legalno prodati, za psa možeš reći da ima CACIB, možeš imati psa za po svaku sobu u stanu - da pokažeš komšiji, možeš plaćati dadilju i šetača za psa - a sve to ne možeš za dete u ovoj deželici, željnoj naplate poreza na dečje stvari. Ako pas zakolje dete, onda je to vest od 2 dana. Ako neko zakolje psa onda je to i vest i predmet kriminalne istrage.
    A ja tvrdim da sve navedeno nije slučajno.
    I, da, očekuj zakon upravo sa odlukama sa kojim smo se mi tako posprdno dopisivali.
    Biće ti dozvoljeno da režiš na psa. Zašto? Upravo zato da u]e[ u jednu od grupa gra]ana koje é se sukobiti. A država pomaže sve to
  • dule

    31.01.2017 15:36
    @ @Građanin socijalizm
    Znači onaj nesretni čovek što ga je pas prošle godine preklao na ulici je smeo da ubije psa tek kada ga je ovaj preklao? Do tada je samo smeo da reži na psa?
  • Lusi NS

    31.01.2017 11:45
    Gospodin Bursac nije rekao, da li se nesto preduzelo protiv vlasnika cipovanih pasa. Kada bi se uvele velike novcane kazne protiv takvih vlasnika, broj lutalica bi se znatno smanjio. Trebalo bi nesto preduzeti i protiv vlasnika pasa, koji svoje pse pustaju da bez kontrole vrsljaju po ulicama Futoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti