Izgradnja tržnog centra kod Spensa počinje u martu

Gradnja tržnog centra od 150.000 kvadrata kod "Spensa" počeće krajem marta.

"Novosti" navode da se očekuje da tržni centar već do kraja 2018. godine počne sa radom, a u predstavništvu južnoafričke kompanije "Nepi" navode da im je odobren urbanistički projekat.

"Očekujemo i ostale neophodne dozvole. Projekat je prilagođen uslovima koji su tražili urbanisti, a priprema se i tender za izvođače radova, tako da kašnjenja sa gradnjom ne bi trebalo da bude. U novi tržni centar biće uloženo više od 60 miliona evra, a u njemu bi posao moglo da dobije oko 1.500 Novosađana", navodi menadžer Nepija Nemanja Savčić.

On navodi da se za oko 50.000 kvadratnih metara u tržnom centru, koji su već nazvali "Promenada", interesuju najveći trgovinski lanci. Prema njegovim rečima, interes ne samo zaposlenih u Nepiju već i potencijalnih zakupaca jeste da novi tržni centar počne sa radom do kraja 2018. godine. 

Podsetimo, prema najavama iz Nepija, vrednost investicije će biti oko 100 miliona evra. Parcela na kojoj će biti izgrađena "Promenada" do sada je služila za sportske sadržaje i bila poznata kao "gradska srebrnina", a prodata je za rekordnih 3,7 milijardi dinara. Tržni centar će imati pet spratova, objekat će biti amorfnog oblika, a veliki deo fasade sa strane Bulevara cara Lazara biće pod solarnim panelima. Takođe, na krovu će se nalaziti i brojne zelene površine i sportski tereni. Tereni za tenis, košarku i mali fudbal biće smešteni odmah pored kafića i restorana na mnogobrojnim terasama. Enterijer novog tržnog centra u Novom Sadu veoma će ličiti na Mega Mall izveden u Bukureštu, a koji je takođe u vlasništvu kompanije Nepi.

Prema projektu, ulaz u podzemnu garažu biće sa srednje trake Bulevara oslobođenja. Projekat podrazumeva i novo parterno uređenje oko prostora između Spensa i tržnog centra sa puno vodenih površina.
  • Nina

    07.02.2017 17:36
    ako,ako
    Nebi bilo zgoreg srušiti SNP, okolne crkve, ustanove kulture i slično, pa napraviti jedan veliki tržni centar u jezgru grada, ali samo inostrani brendovi, naravno prestižni jer mi smo prestižna nacija sa prestižnim državnim rukovodstvom, sve sami inovatori zarad dobrobiti nas državljana R. Srbije. Čak je i naziv više nego adekvatan, treba narodu dati hleba i igara!
  • ns

    07.02.2017 11:50
    ns
    Razlog pravljenja novog trznog centra je da bi mame novosadjanke provozale svoja kolica i potrosile koji dinar na gluposti. To je primarni razlog. Sekundarni je da bi zamazali oci ljudima, posto fabrika nema(motaci kablova nisu fabrike, nego swetshops). Tercijalni je da jedni jevr. kod stadiona , uzmu od drugih jevr. sa kanala klijentelu.
  • ĐURA

    07.02.2017 11:43
    ULAZ U PODZMNU GARAŽU!?
    Pa na parking od 3-4 sprata se ulazi i izlazi spolja,kao i u Merkatoru !?
    A kako se ide gore tako može i u podrum!?Ćemu onda raskopavanje Bulevara!?
    Kad on nije deo terena, pa samim tim ni na prodaju...pogotovo što se ispod pešaćke zone
    na 2m nalaze toplovodne cevi.ŠTA SA NJIMA!?A na tom delu i prelazi Toplovod raćva se
    na tri strane!Pored bivše Pljeskare.
    Nego je to i ulaz sa snabdevanje,koji mora biti i širi i dublji.
    Kao onaj u centru kod tranvaja.Dva komada,ulaz izlaz.
    Ostrvce koje deli Bulevar je sužen na 1m,zbog skretanja u levo.
    Oćigledno se zato na snimku nevidi ulaz u garažu i njegove lepote!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti