U Novom Sadu 44 kandidata za profesionalne vojnike

Za 105 raspoloživih radnih mesta za profesionalne vojnike u četiri garnizona u ponedeljak su se u kasarni "Majevica" prijavila 143 kandidata, a od tog broja, za deset slobodnih mesta u Novom Sadu, konkurisalo je 44 kandidata.
Referent za odnose s javnošću major Milan Burmudžija za "Dnevnik" kaže da od ukupnog broja slobodnih radnih mesta po garnizonima, Bačkoj Topoli pripada 40, Pančevu 30, Novom Sadu deset i Sremskoj Mitrovici 25.
 
Prema proceduri, obavljalo se popunjavanje prijava, lekarski pregled i provera fizičke sposobnosti. Kandidati su dobili i tačan datum kada će ići u Vojnu bolnicu u Petrovaradinu radi psihološke provere. Osnovni uslovi za prijavu na konkurs, kako je rekao Burmudžija, bili su pre svega da je kandidat odslužio vojni rok, bilo da je on bio redovan ili dobrovoljni, i da je mlađi od 30 godina, a sve ostalo je, kako je rekao, bilo manje važno.
 
"Kandidati su sa sobom poneli lične karte i diplome o završenoj školi. U ponudi su radna mesta za profesionalne vojnike-pešadince, za oklopne jedinice, za jedinice veze i za vozače motornih vozila", naveo je Burmudžija.
 
I za devojke je uslov bio isti, što znači da su morale dobrovoljno da odsluže vojni rok s oružjem, a njih je procentualno bilo oko deset odsto od ukupnog broja prijavljenih.
 
Po Burumdžijinim rečima, kada svi kandidati obave lekarski pregled, psihološku i bezbednosnu proveru, polovinom maja će krenuti zaključivanje ugovora s onima koji prođu selekciju. To je osnovna razlika u odnosu na prethodne konkurse koji su trajali i po godinu dana. Ugovori se sklapaju na šest meseci, a nakon isteka će se produžavati na godinu, dve ili tri, u zavisnosti od ocene koju kandidat zasluži po isteku tih šest meseci.
  • Ns

    16.02.2017 09:02
    Patriotizam ne hrani.Za 32000 hiljade i svu "zajebanciju" koje nosi vojnicki zivot dobro da se i toliko prijavilo.A od tih 44(ako svi budu prosli sto je malo verovatno) za godinu- dve,kada budu shvatili kako sistem u sadasnjoj vojsci funkcionise,ostace polovina a mozda i manje.Pametnom je dovoljno da pogleda biografiju sadasnjeg ministra odbrane pa da mu sve bude jasno.A mozda se i oni nadaju da od vozaca i uz Megatrend diplomu mogu i oni tako da napreduju.
  • /

    15.02.2017 15:44
    /
    neka uzmu ovo fakultetsko obezbedjenje bez licence

    a sve kipi patriotizma na ulici.
  • Nervirach

    15.02.2017 15:09
    Gde ste patriJote? Jel G medju tih 44? Ah da, nije.
    Srbija zemlja paradoksa. Zato ce ici po Fruskoj Gori da se qrce sa pantball-om. To kao sto je i bilo klinaca da se igraju time al zato nisu mogli u vojsku, sluzili u civilu. Joj, sada sam se setio jos jednog idiota. Secate se kada su face, jaki motorasi isli za Kosovo i jedan zaglavio u bolnici. Pa dosli tata i mama u posetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.