Novogodišnja rasveta u Novom Sadu košta pet dinara dnevno po ukrasu

Koliki su troškovi korišćenja novogodišnje rasvete u Novom Sadu ostaće i dalje tajna, jer je gradska uprava na pitanje odbornika o tome odgovorila da su troškovi "po ukrasu manje od pet dinara po danu".

Naime, odbornik pokreta "Dosta je bilo" Relja Aleksić je krajem janura na sednici Skupštine grada pitao koliko košta rasveta i ko te troškove plaća, ali umesto jasnih brojčanih podataka, dobio je opisni odgovor koji zapravo ništa ne govori.

Konkretno, u dopisu gradske uprave se kaže "Novogodišnji ukrasi su izrađeni u "led" tehnologiji čija je protrošnja izuzetno mala i snaga po jednom ukrasu je svega nekoliko desetina vati. Dakle, potrošnja struje po ukrasu je manja od pet dinara dnevno". Novosadska uprava je navela i da se ti troškovi plaćaju iz godišnjeg programa finansiranja komunalnih delatnosti.

U tom programu finansiranja ne navodi se koliko se izdvaja za troškove novogodišnje rasvete, već je samo dat celokupan iznos koji Grad godišnje plaća za struju, što na godišnjem nivou iznosi 210 miliona dinara.

  • boki 2

    20.02.2017 12:47
    a svi se pitaju odakle toliki računi za struju svi su slučajnim izvlačenjem iz telefonskog imenika odabrani da plate tu rasvetu taman toliko da se pokriju gubici za novogodišnje svetiljke a to podeljeno na celu srbiju izadje taman 2% koliko je i reklamacija bilo i to je to a vi se žalite nekome i uvaže a nekom ne ali to je to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti