Novosađanima najviše smeta buka iz kafića u Laze Telečkog

Novosađani najviše pritužbi imaju na buku koja dopire iz kafića u Ulici Laze Telečkog, izloženo je danas na sednici Komisije za predstavke i predloge u gradskoj skupštini.
Prema njihovim rečima, svi kafići u toj ulici krše odluku o radnom vremenu. 
 
Iako su se već obraćali i policiji i nadležnim gradskim institucijama, njihov problem i dalje traje, pa su zamolili članice i članove Komisije da im pomognu u rešavanju tog problema. Primedbe na nepoštovanje gradske odluke o radnom vremenu lokala i kafića bile su centralna tema sednice.
 
Ratni veterani bez popusta na prevoz i račune
 
Takođe se razmatralo i to što je Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije predložilo da se spomenik posvećen žrtvama rata na platou kod SPENS-a popravi i da se pored njega postavi spomen-ploča sa imenima i prezimenima poginulih Novosađana u oružanim sukobima tokom devedesetih. 
 
Na njihovu prethodno podnetu predstavku da se za ratne veterane i supruge preminulih ratnih veterana odobri dobijanje godišnje karte za sve gradske i prigradske linije GSP kao i da im se odobri popust kod plaćanja računa objedinjene naplate u visini od 30 odsto od ukupnog mesečnog zaduženja, iz Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu odgovoreno je da su utvrđeni kriterijumi za oslobađanje dela obaveze plaćanja komunalnih proizvoda i usluga i da ratni veterani ne spadaju u kategorije koje ostvaruju ta prava.
 
Zavod za zaštitu spomenika kulture uputio je odgovor Komisiji na podnetu predstavku Društva za rusinski jezik "Mikola Kočiš" o oslobađanju od naknade plaćanja za spomen-grobna mesta. U dopisu se navodi da su Odlukom Skupštine Grada iz 1993. godine, grobna mesta Miroslava Antića i Mikole Kočiša, kao i ukupno još 300 grobnih mesta, utvrđena kao mesta za spomen-grobna mesta. U Odluci je navedeno i da se sredstva za uređivanje i održavanje spomen grobnih mesta obezbeđuju u Društvenom fondu za građevinsko zemljište na osnovu godišnjih programa JKP Lisje i putem donatorstva. U Zavodu za zaštitu spomenika kulture smatraju da su uvrštavanje grobnih mesta Miroslava Antića i Mikole Kočiša u spomen-grobna mesta, dovoljan osnov za oslobađanje naknade plaćanja održavanja grobnih mesta.
  • ns

    05.03.2017 16:49
    a što stoka baca đubre gde stigne, parkira i ore travu i zemlju, svi tehnički neispravni od ljudi do bicikala, niko ne poštuje zakon niko ne sprovodi red, sistem baziran da vezama i korupciji, gore diskoteke dok menadžeri istih kače statuse "GORIMOOO" kolko im je do jaja i slično. kanda nas nisu dovoljno bombardovali.
  • @Toma

    02.03.2017 12:34
    Zna se ko postavlja najviše tih trostranih reklama na sred trotoara i to bez ikakve nadoknade. To nisu ni brđani ni kafedžije, ali se u exit ne sme dirati. Najlakše je pljunuti po brđanima, a ovi naši mogu i da ti se*u po glavi.
  • očajna

    02.03.2017 11:35
    i mi smo neki novosađani...
    Meni NAJVIŠE smeta divlja pijaca na Futoškom putu 38 i okolini (Satelit)!!! Razumem sugrađane u Centru, ali razumite i vi nas. Mi živimo na DEPONIJI. Nekada zelena površina - uredni travnjaci, održavano žbunje i drveće, danas, gola ledina prepuna smeća, starih tepiha, najlonskih "cerada" (čitaj: izložbeni prostor), gajbi, raspadnutih taburea, stolica, hrpe neprodate "robe"... rastureni kontejneri... sve zapišano i usrano!!!
    NEIZDRŽIVO!!!
    Da li bi iko hteo pred svojim vratima sav polusvet ovog grada sa robom iz kontejnera, sa trikolicama, trokolicama, biciklovima, kombijima, kemionetima koji oru po blatu koje je do pre neku godinu bilo divna, zelena livada? Skupština grada za sve ovo ne zna, jer, naši vapaji ne dopiru do nje - kao stari Rabin pred Zidom plača, koji obraćajući se Bogu, ima utisak da se obraća zidu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti