FOTO: Tri dana gori deponija u Irigu

Iriška deponija tri dana gori zbog paljenja komunalnog otpada i vrućeg pepela.
Ovo nije prvi slučaj požara na deponiji koja se nalazi blizu Nacionalnog parka "Fruška gora" - nedavno je 021 pisao o sličnom požaru koji je zahvatio deponiju.
 
Tada su nadležni u JKP "Komunalac" koji održava deponiju, objasnili za 021 da je trenutno nemoguće angažovati radnike na njenom obezbeđenju zbog zabrane zapošljavanja, ali se radi na barem privremenom rešavanju ovog problema.
 
 
Kako su naveli u "Komunalcu", sakupljači sekundarnih sirovina često pale razne materijale na deponiji kako bi došli do metala i drugih sirovina, što sve češće izaziva požare.
 
Uprkos naporima vatrogasaca, gašenje požara je uzaludno.
 
Podsetimo da su šumski predeli proteklih sedmica često pod požarima zbog paljenja rastinja, koje nije pod dovoljnom kontrolom i nadležni ne vode brigu o ovim područjima.
  • M

    03.03.2017 15:48
    Kakve ovo ima veze sa Novim Sadom?
  • Zvezde Granda

    03.03.2017 15:46
    Cela drzava je deponija i zivot u njoj.
  • dzo

    03.03.2017 14:04
    A šta uopšte radi deponija U nacionalnom parku?
    Eno Nemci UVOZE smeće da sagorevaju, prave struju. Ako mi ne umemo, daj bar da izvozimo toga bar ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti