FOTO: Likovna kolonija "Tamburica festa" u Master centru

Festival posvećen tamburašima i tamburaškoj muzici "Tamburica fest" ove godine slavi 10. rođendan, a u iščekivanju juna i ovogodišnje manifestacije na Trgu slobode, likovna kolonija festivala prvi put u 2017. izlaže radove eminentnih slikara na 22. međunarodnoj izložbi umetnosti "Art Expo" u Master centru.
Likovna kolonija "Tamburica festa" ove godine takođe proslavlja deceniju okupljanja akademskih slikara, kako vrsnih, tako i svršenih akademaca, u cilju promocije umetnosti i tradicije koja obeležava narodnu muziku i etnomuzikologiju. Trenutno posetioci Novosadskog sajma mogu da vide radove prestižnih domaćih slikara, čija ulja na platnu su godinama sve brojnija i, kako za 021 pojašnjava direktor "Tamburica festa" Jovan Pejčić, značajnija za promociju svih vidova kulture i umetnosti.
 
"Od poetske, književne, dramske, muzičke - sve umetnosti objedinjuju se u našem festivalu. Posebno smo ponosni na našu likovnu koloniju i stvaralaštvo inspirisano tamburaškom muzikom i tamburicom. Imamo oko 70 komada ulja na platnu brojnih akademskih slikara, u izboru našeg selektora Borivoja Popržana, koji je sve ove godine uz nas. Ovi radovi su nastali poslednjih 10 godina i kroz njih javnosti želimo da predstavimo dubinu i širinu našeg festivala, na kojem se nadmeću virtuozi u izvođenju tamburaške muzike", navodi Pejčić.
 
 
Likovna kolonija krajem aprila predstaviće svoj rastući legat i beogradskoj publici u Galeriji Radio-televizije Srbije. Pejčić pojašnjava da je do sada predstavljeno više od 1.200 radova, a deo je tradicionalno poklonjen u humanitarne svrhe putem prodajnih izložbi.
 
Izložbu možete pogledati u auli Master centra do 12. marta.
  • /

    09.03.2017 19:31
    /
    strasno. prosao sam pored toga.

    bolje da su ovo ajzlozbu pomerili kada se bude odrzavao poljoprivredni sajam pa ovo izlozili kao strasila za ptice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti