"Čistoća" kupila računare za više hiljada evra

JKP "Čistoća" je na javnoj nabavci planirala kupovinu laptop računara od preko 2.000 evra, saznaje 021.rs.

Nabavka ovako skupe opreme možda i ne bi bila čudna da se "Čistoća" bavi IT sektorom, ali je njena osnovna delatnost odnošenje smeća, pa je neobično to što su želeli da pazare jedan od najskupljih računara na domaćem tržištu. Ovde se radi o posebno sklopljenoj mašini koja se nudi "gejmerima" i nije za za svakodnevni posao u kancelariji.



Naime, kako je 021.rs ustanovio uvidom u konkursnu dokumentaciju i poređenjem specifikacije ovog kompjutera sa ponudom u domaćim radnjama, u pitanju je model "ACER Predator" koji košta između 270.000 i 280.000 dinara, u zavisnosti od prodavca.



Inače, "Čistoća" je prvobitno planirala da nabavi dva ovakva računara, ali je odustala. Kako se vidi iz konkursne dokumentacije, malo su promenili specifikaciju drugog laptop računara, pa nije moguće utvrditi tačno koji model je u pitanju, ali se iz delova može zaključiti da se radi o još jednom jakom laptop računaru, koji sigurno košta više od 1.000 evra.  

Kažimo i da je "Čistoća" u sklopu ove nabavke, koja je vredna 3,2 miliona dinara, kupila još 14 desktop i jedan laptop računar, koji po specifikacijama odgovaraju uobičajenim kancelarijskim mašinama. Uz to, kupljeno je još pet rutera, 11 štampača, 14 monitora i druge dodatne opreme.

Čistoća odustala od laptopa

Nakon što je 021.rs objavio informaciju o javnoj nabavci, JKP "Čistoća" je saopštila da se odustalo od kupovine preskupog laptopa.

- JKP "Čistoća" neće nabavljati laptop računar "ACER Predator". Računar jeste upisan u specifikaciji nabavke IT opreme, ali je naknadno doneta odluka da se taj uređaj neće nabavljati. Odluku da se pomenuti računar izbaci iz nabavke doneo je lično direktor JKP "Čistoća" - naveli su u saopštenju poslatom 021.rs.

  • Čekajte

    15.03.2017 13:33
    ljudi
    Čekajte ljudi, nemojte uskratiti direktorima u čistoći da igraju online igrice COD, ili WOT, ili WOP............to im olakšava stres.
    Kad ne mogu kući da priušte takav računar, možda im žena, mama ne daju da se igraju.........
  • Gari

    15.03.2017 07:59
    Gardru
    Pa oni se sprdaju sa narodom.
  • Baltazar

    14.03.2017 23:56
    "ACER Predator"
    Za stručnjake,nije bitno koliko ima inča nego ovo "ACER Predator" koji košta između 270.000 i 280.000 dinara. Specifičan komp koji je pusta želja mnogih gamera pa i mene. Ovaj računar služi isključivo za igre. Ako baš toliko želite da opravdate SNS poltrone koji hoće da ućare na svakom koraku preko NAS, pogledajte barem naziv. "Predator"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti