Apelacioni sud u Novom Sadu: Nenadić nije uzbunjivač

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je odbio tužbu Radovana Nenadića protiv Višeg suda u Beogradu, koju je podneo tvrdeći da ga je taj sud progonio jer je na društvenim mrežama okačio fotografiju jednog sudije i princa Aleksandra Karađorđevića, saopšteno je danas iz suda.
Novosadski Apelacioni sud je, naime, potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Sadu od 24. novembra 2016. godine kojom je utvrđeno da Nenadić nema status uzbunjivača i da u konkretnom slučaju nije utvrđeno uzbunjivanje shodno Zakonu o uzbunjivačima.
 
Nenadić, koji je radio kao sudski volonter, tužbenim zahtevom je tražio da novosadski Viši sud utvrdi da je Viši sud u Beogradu prema njemu - kao uzbunjivaču, preduzeo štetnu radnju i da mu na ime nematerijalne štete zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva plati iznos od 100.000 dinara i da objavi presudu u dnevnom listu 'Politika'.
 
On je tužio Viši sud zbog navodnog otkaza pošto je na Fejsbuku objavio fotografiju sudije Predraga Vasića i Katarine i Aleksandra Karađorđevića sa uramljenom presudom o njegovoj rehabilitaciji na prijemu u Belom dvoru.Taj sud je nakon toga saopštio da Nenadić nikada u njemu nije bio zaposlen, već je, radi stručnog osposobljavanja, sa njim 14. aprila 2014. godine bio zaključen ugovor o volonterskom radu.
 
Ugovor o volonterskom radu, inače, svaka od ugovornih strana može raskinuti u bilo kom trenutku.
  • svi mi uzbunjivaci!

    17.03.2017 22:07
    SRAMOTA
    Ovde se vise ne dovodi u pitane uzbunjivac ili ne. Sramna presuda ukazuje na sve osim na nepristrasnost sudstva, pravicnost... postalo je izazov ziveti u ovoj zemlji-masini, imati obraz, cast I mozak I to I koristiti.
  • Lana

    17.03.2017 13:57
    Iskreno
    Uzbunjivač si kada dobiješ taj status, bez toga si samozvani uzbunjivač, tj. lažov.
  • Boki

    17.03.2017 08:17
    Ne razumem...
    Ok ostavljena su 2 komentara ali ne razumem da je sad najbitnije da li je uzbunjivac ili nije a da uopste nije bitno ko se slikao sa kim i ko je ko itd?
    Botovi sluze i za skretanje paznje sa bitnih cinjenica na gluposti...!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.