Zbog bolesti, Novosađanka na putu da ostane bez stana

Penzionisana vaspitačica Slavica Tripković za stan solidarnosti u kom živi zbog bolesti više ne može da izdvoji ni 55 evra mesečno, koliko joj iznosi rata. Zbog toga će uskoro postati beskućnica.
Posle 35 godina radnog staža koje je provela kao podstanarka, ova 67-ogodišnja žena je stambeno pitanje rešila tek pred penziju. Garsonjeru od 23 kvadrata dobila je kao stan solidarnosti, učešće je platila 5.000 evra, sa simboličnom mesečnom ratom, koju je plaćala sve do pre tri godine.
 
"Sve je to išlo dobro dok se nisam razbolela. Obolela sam od melanoma, kada sam bila u situaciji da moram da se posvetim svom zdravlju i počela sam novac da dajem na preglede, lekove, lekare, istraživanja…", objašnjava Slavica Tripković svoju situaciju za N1.
 
Penzija ove žene iznosi 33.000 dinara, od čega, kada se odbije rata starog kredita koji je uzela u švajcarcima, za život i lečenje ostane joj svega 10.000. 
 
"Kada platim struju i telefon, od ostatka ostavim da preživim", kaže ona.
 
Za rate je dužna nešto manje od 2.000 evra. Postupak za iseljenje je pokrenut i rešenje doneto. Sud razmatra njenu žalbu, ali u Gradu kažu - prostora za dogovor nema.
 
"Nije moguće postići dogovor u ovom trenutku, budući da je sudski postupak za iseljenje iz stana već pokrenut i u toku je postupak po žalbi", navode iz Stambene agencije Novog Sada.
  • Socijalni slučajevi

    18.03.2017 10:10
    Zašto je ona podnela zahtev da OTKUPI stan ako nema para?
    Mogla je da ga koristi kao nosilac stanarskog prava do kraja života.
    I ko je uopšte smislio tu glupost da SOCIJALNI SLUČAJEVI otkupljuju stanove za socijalno zbrinjavanje?!
    Ako imaju para za otkup, nisu socijalni slučajevi zar ne?
    I po kom je osnovu g-da koja ima 30.000,00 dinara mesečnu penziju (10.000,00 veća od minimalne zarade)SOCIJALNI SLUČAJ da dobije stan za SOCIJALNO ZBRINJAVANJE!?
  • iha zmaj

    17.03.2017 15:25
    za psycore
    Oprostite, a da li ste vi nekoga ubili, opljačkali , proneverili... itd, itd, a da li sam ja ili većina komentatora ovde, pa ne znači da sad svi treba zbog toga da dobijemo ordenje od Tome diplome, ako već ne stanove pod ekstremno povoljnim uslovima, pa ni njih da ne otplaćujemo nego da čekamo da nam neko nakupi novaca jer su u gradskim službama ama baš svi toliko zlobni i samo čekaju njoj da oduzmu stan i u njega se usele i da onda "žive srećno do kraja života"!? Recite, da li ste zaista toliko infantilni ili ste možda baš vi ta gospođa ili neko njen??
  • Мунгос

    17.03.2017 14:13
    @ @Mungos,
    „U avgustu odlazim da zivim u Francusku…..“
    Путуј игумане, не секирај се за наш манастир.
    Кад се тамо снађеш замолио бих те да одеш у Париз и да свратиш у „Мулен Руж“, па да јавиш да ли је исто тако раскошно као некад, да ли и даље у провидном базену делфин зубима скида прслуче некој прелепој пливачици. Да ли и даље изнајмљују кравате зато што није дозвољен улаз онима који немају кравату.
    Поздрави оне шалџије из „Шарли…..“, наравно оне који су преостали од оног чувеног масакра, кажи им да овде у Србији имају пуно истомишљеника и да једва чекају да буду као они.
    Аста ла виста.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti