Policija patrolira ulicama Begeča zbog šest maloletnika koji terorišu meštane

Policija pojačano patrolira ulicama Begeča i tako će biti i u narednih mesec dana.
Razlog je taj što u ovom naselju nema kuće i lokala koji nisu opljačkani u poslednje tri godine, a stanje je sve gore. Meštani Begeča ne prijavljuju svaku krađu i provalu, pa se i ne zna koliko ih je tačno bilo. To ne rade iz više razloga, a jedan od njih je i nepoverenje u organe reda, odnosno smatraju da oni neće uraditi svoj posao kako treba.
 
Kako za 021 kaže predsednik Mesne zajednice "Begeč" Đuro Tojagić, uglavnom se radi o istim počiniocima, među kojim je i šest maloletnika. Upravo zbog toga što se to iznova i iznova ponavlja i što su u pitanju uvek iste osobe, meštani su juče imali drugi sastanak sa predstavnicima policije i tužilaštva.
 
"Nema kuće niti lokala u Begeču koji nisu opljačkani. Pre dve nedelje, dok smo imali prvi sastanak sa policijom u vezi sa krađama, opljačkana je jedna radnja. Građani su ogorčeni jer se iz toga vidi koliko te maloletnike baš briga šta se o njima priča", kaže Tojagić za naš portal.
 
Navodi primer lokalne prodavnice koja je među "stalnim metama". Prema njegovim rečima, vlasnica prodavnice je očajna, jer ne zna kako da izađe na kraj sa lopovima, a pazar i robu koju joj ukradu niko joj neće nadoknaditi. Uvek su u pitanju isti ljudi, sve se zna, a opet, oni se konstantno vraćaju i ponavljaju dela. Policija je od nje tražila da bude strpljiva.
 
Tojagić dodaje da će za mesec dana tražiti zvaničan izveštaj kako bi se videlo šta su policija i tužilaštvo konkretno uradili. 
  • USVAJANJE ZAKONA

    20.03.2017 10:11
    Efekat pojačanih patrola
    Za vikand je opet obijena i opljačkana jedna prodavnica....
  • VM

    18.03.2017 10:35
    Kakva je to policija koja ne moze da izadje na kraj sa sitnim lopovima.Sramota,sramota.Kako ce izaci na kraj sa ozbiljnim kriminalom.Jasno je da ti krimosi imaju veze u policiji.Kada bi se organizovali mestani i naudili tim malim bitangama verovatno bi tada bili uhapseni i krivicno odgovarali.Kakva drzava,kao Somalija.
  • Lola

    18.03.2017 08:14
    Roditelji su tu,ali ih ne dotice. Ili jednostavno ne veruju da je njihovo dete to ucinilo. A mali gmizavci,ko god im stane na zulj odu pa ga opljackaju. Kao pojedinac ne smes da delujes,a policija ne da ne radi svoj posao nego ih jos podrzava! Jedan od njih je cak i rekao da ima pandura koji mu cisti sve do 18te godine,kako on kaze,da ne zaglavi dom. Nebi bio prvi put da se ode u policiju i da se sve zataska,zato ljudi ne prijavljuju. Gamad ti opet obije kucu,a policija sedi i posmatra. I sta uopste reci ili uraditi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti