Na doboš otišlo 88 stanova u Novom Sadu

U Srbiji su trenutno oglašene 1.222 nekrentine - kuće, placevi ili lokali, jer vlasnici nisu u mogućnosti da otplaćuju bankarske kredite.
Na portalu "Doboš", banke najviše, putem javne prodaje, oglašavaju stanove i trenutno ih je 647, potom slede poslovnog prostora – 219, pa zemljišta - 189.
 
Zbog neplaćenih kreditnih rata, banke prodaju 88 stanova Novosađana. Među građanima koji ne mogu uredno da otplaćuju kredite najviše je Beograđana pa su banke oglasile prodaju 186 stanova u tom gradu. U Nišu su na doboš otišla 52 stana, u Subotici 35.
 
- Sada se, recimo, na portalu može naći oglas da se trosoban stan od 79 kvadrta u Novom Sadu prodaje duže vreme po ceni od 18.200 evra, zatim kuća u Fugogu za 15.400 evra, a u Bačkoj Palanci za 8.730 evra. Stan u Beogradu, na Čukarici, od 37 kvadrata prodaje se za 9.000 evra, a na kilometar od centra Grocke stambeno-poslovni objekat nudi se za 17.000 evra, mada je stvarna vrednost ove nekrentine više od 72.000 evra. U Zrenjaninu se porodična kuća prodaje za 36.000 evra – kažu u "Dobošu" za Dnevnik.
 
U mnogim oglasima nisu naznačene cene već se potencijalni kupci upućuju na poverioce. Tako se na oglasu nalazi zemljište u blizini Kaćke petlje, koje je predviđeno za građevinsko zemljište pa se navodi i spratnost objekta koji se može izgraditi prema urbanističkom planu i potom upućuje na poverioca za ostale informacije.
  • Ivan Markovic

    19.03.2017 07:51
    A sta ste mislili uzimati kredite kod banaka trositi ko ludi i ne vracati? Ma da to Vam je ostalo od nekog proslog vremena iako su nase bake i deke redovno placale kredite. Niko nije ni uzimao kredite. Doveli ste nam u Sloveniju , hrvatsku srbiju Bosnu sve nazi banke austrije i njemacke. Prijateljica u Austriji ista banka ko i ovde razmislja dali da uzme kredit od 2.6 ili 3,2 % dok ovde ista nazi banka uzima 23%. DOsta su nas unistavali za vreme ratova sad nam piju krv.
  • Ovdašnji

    18.03.2017 12:13
    Sokole naš predvodnički
    Viđe liderstva. Ako ga izglasamo, u sledećoj seriji neće ići stanovi.
    Ići će kvartovi. Ima da grade golf terene umesto Limana 3 i 4.
    A o tome koji je haos Zorana napravila sa primenom prilagođavanja katastra Europici,
    o tome ćemo drugom prilikom, kad postane baš vruće.
    Dobro je što ljudi ne obraćaju pažnju, na to da su im nekretnine postale objekti bez dozvole za gradnju. Napredni pronalazak. Očekujte rešenja za rušenje, pa da bratija može na Fruškoj da gradi nove Lipove Gajeve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti