Novosađani trče humanitarnu trku sa osobama sa Daunovim sindromom

Trka posvećena osobama sa Daunovim sindromom "Trči sa mnom, a ne za mene!" održaće se danas, 21. marta u Futoškom parku.
Trku organizuje Klub studenata Specijalne edukacije i rehabilitacije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, a povodom Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom.
 
Cilj trke je podsticanje socijalne inkluzije osoba sa smetnjama u razvoju i podizanje svesti građana o postojanju Daunovog sindroma. 
 
"Na prijavnom štandu za trku, dobićete Vašu žutu/plavu tračicu, što predstavlja boju čuvenog obeležja za podizanje svesti o postojanju Daunovog sindroma. Takođe, na ovom štandu će se nalaziti kutija za donacije u koju možete staviti simboličnu sumu novca. Sav prikupljeni novac biće doniran Udruženju za podršku osobama sa Daunovim sindromom, a oni će ga iskoristiti na najbolji mogući način", poručuju studenti Medicinskog fakulteta.
 
Svi Novosađani pozvani su da se odazovu u što većem broju i pomognu da se obeleži ovaj dan onako kako to osobe sa Daunovim sindromom zaslužuju, dostojanstveno i srećno.
 
Trka počinje u 14:30 časova. Potrebno je doći malo ranije zbog preuzimanja tračice.
  • Pera

    21.03.2017 09:46
    Cemu sluzi mozak?
    Stvarno,bio bi red da neko u ovom gradu pocne da misli!!!
  • X

    20.03.2017 20:39
    Ne znam da li je jos negde bila vest o ovome ali da nije poznanica pidelila clanak na facebooku, ne bih ga ni primetila. Na zalost ga kasno vidim a slazem se sa prethodim komentarom o satnici odrzavanja - ni da sam prva ni druga smena ne bih mogla prisustvovati.
  • Lulu

    20.03.2017 09:24
    hteli bi
    Mnogo je dešavanja u N.S. na koje bi rado došla i dala svoj prilog, ali ljudi, mi svi radimo bar do 15 i 30 ili 16. h. Bilo bi lepo kada bi se o tome vodilo računa. Verovatno bi i odziv na apele bio brojniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti