Mališani učili o značaju vode za organizam

Vodovod i kanalizacija već godinama edukuje mališane o značaju vode za ljudski organizam i kompletan živi svet na planeti, ali i o važnosti štednje tog resursa.
Svake godine, 22.marta, obeležava se Svetski dan voda koji podseća ljude na značaj sveže vode i promoviše održivost sredstava za upravljanje svežom vodom, a tim povodom danas su ih posetili učenici OŠ "Dušan Radović".
 
"Cilj današnjeg edukativnog predavanja je da novosadskim đacima ukažemo na potrebu čuvanja i zaštite izvorišta, kao i štednje vode na svakom mestu i u svakoj prilici. Đaci OŠ "Dušan Radović" su danas obišli Pogon za preradu i distribuciju vode na Sunčanom keju, gde im je objašnjeno kako se prerađuje sirova voda i na koji način prerađena voda dolazi do njihovih slavina. Važno je da na vreme edukujemo decu o važnosti očuvanja izvorišta vode i štednji resursa. Izvorišta vode su najvrednija imovina Novog Sada. Bezbednost izvorišta je garant fukcionisanja Novog Sada kao zajednice u ovom, ali i vremenima koja dolaze. Edukaciju ćemo nastaviti kontinuirano, tokom cele godine", kažu u tom preduzeću.
  • YU

    23.03.2017 14:59
    _
    Da li su deci objašnjavali značaj obične vode ili vode koja je OSVEĆENA u organizaciji JP "Vodovod i kanalizacija"?
  • Nina

    23.03.2017 10:10
    bravo
    Svaka cast, treba sto vise edukacije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti