Novosađani mahom ne paze na decu u auto-sedištima

Oko 81 odsto roditelja u Novom Sadu ne koristi pravilno dečija auto-sedišta, pokazala je akcija Centra za promociju bezbednosti saobraćaja.
U akciji je pregledano 27 vozila, a pokazalo se da velika većina roditelja ne postavlja decu u automobile čvrtsto pričvršćene za sedište, ali i da sama sedišta nisu pravilno postavljena.
 
Pored toga, uočeno je da 15 odsto roditelja koristi sedišta koja ne odgovaraju uzrastu deteta, a dva auto-sedišta su bila neispravna.
 
Akcija je realizovana u okviru projekta "Bezbednost se uči pre prvih koraka - Kancelarija za dečja auto-sedišta", koji finansira NIS, u okviru programa "Zajednici zajedno", a koji podržavaju Grad Novi Sad i Dom zdravlja "Novi Sad".
 
Svi roditelji koji žele da provere da li ispravno koriste auto-sedište, a nisu stigli da to urade u toku jučerašnje akcije, mogu se javiti u Kancelariju za dečija auto-sedišta koja se nalazi u staroj zgradi DZ ZOV, ulaz broj 5 pedijatrija, svake subote od 11 do 13 časova.
  • pitam se

    26.03.2017 17:31
    ne znam kako smo mi uspeli da odrastemo bez tih sedista, prosto ne mogu da verujem da smo preziveli takav nehat i zapostavljanje.
  • Микица

    26.03.2017 11:38
    Па кажњавајте их. Другачије се неће научити. Само по џепу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti