FOTO: Vrhunsko obrazovanje u Novom Sadu za buduće medicinare i ekonomiste

Srednja medicinska škola "Sveti Arhangel" u Novom Sadu upisuje svoju prvu generaciju učenika za školsku 2017/18. godinu.
Naime, svršeni osnovci, kao i oni kojima je potrebna dokvalifikacija ili prekvalifikacija, imaju mogućnost da pohađaju časove vrhunskih profesora u ukupno šest profila, koji trenutno primaju polaznike. Reč je o jednom ekonomskom smeru - ekonomski tehničar, te o pet medicinskih smerova - medicinska sestra - tehničar, medicinska sestra - vaspitač, farmaceutski tehničar, laboratorijski tehničar i pedijatrijska sestra.
 
Kako za 021 objašnjava direktorka Srednje medicinske škole "Sveti Arhangel" Iris Petrović, pohađanjem redovne nastave na ovim smerovima stiče se IV stepen stručne spreme.
 
"Takođe, svi smerovi koji su trenutno na raspolaganju mogu da se upišu kao vanredni u vidu prekvalifikacije, dokvalifikacije ili sticanja zvanja. Prekvalifikacija podrazumeva prelazak iz jedne u drugu struku, kada se priznaju potrebni opšteobrazovni predmeti koje je polaznik pohađao, a polaže se razlika u predmetima neophodna za promenu struke. Kada je reč o dokvalifikaciji, polaznicima se priznaju svedočanstva stečena prethodnim obrazovanjem, uz polaganje stručnih predmeta, a u celosti se polažu opšteobrazovni i stručni predmeti koju učeniku nedostaju za sticanje željene kvalifikacije", navodi direktorka ove srednje škole.
 
 
Školska godina za polaznike redovnog školovanja počinje od septembra po standardnom školskom kalendaru, dok vanredni polaznici imaju obavezu izlaska na ispite, a uz mogućnost konsultacija sa profesorima o gradivu koje spremaju.
 
"Nakon pohađanja naše celokupne nastave, polaznici stiču diplome završene srednje medicinske ili ekonomske škole, u zavisnosti od smera za koji su se odlučili. Sa ovom diplomom mogu potpuno ravnopravno i spremno da nastave dalje školovanje i upišu fakultet. Bitno je napomenuti da će naša naša odeljenja imati mali broj učenika, te se polaznicima garantuje kvalitetno vreme sa profesorom i razumevanje gradiva koje se predaje", napominje Iris Petrović.
 
 
Inače, Srednja medicinska škola "Sveti Arhangel" daje posebnu težinu praktičnoj nastavi, s obzirom na to da ima ostvarenu saradnju sa vodećim državnim i privatnim ustanovama u oblasti medicine, farmacije i drugih oblasti koje se izučavaju u ovoj školi. Svi učenici će imati priliku da praksu obavljaju kako u bolnicama i domovima zdravlja, tako i u specijalizovanim institutima i laboratorijama, te u apotekama, predškolskim ustanovama i ostalim institucijama koje su specijalizovane za konkretnu oblast. Takođe, sve učionice u kojima će se od septembra odvijati nastava uveliko su opremljene aparaturom neophodnom za učenje i rad.
 
 
Jedna od bitnih činjenica je da je trenutno Srednja privatna medicinska škola "Sveti Arhangel" iz Novog Sada najkonkurentnija sa cenama za redovno učenje. Cena je neverovatnih 800 evra po godini za redovne učenike i može se plaćati na 10 mesečnih rata. U cenu su uračunate originalne knjige za prvu godinu i uniforma za đake.
 
Ko čini visokostručan kadar ove škole, kako su koncipirani predmeti, te koji profili postoje u ovoj srednjoj školi s bogatom ponudom obrazovanja pročitajte na zvaničnom sajtu ove obrazovne ustanove OVDE.
 
Srednja medicinska škola "Sveti Arhangel" nalazi se na Trgu Marije Trandafil 14 u Novom Sadu. Dodatne informacije možete potražiti na pomenutom sajtu, kao i na mejl adresi srednjaprivatnaskola@gmail.com ili na nekim od brojeva telefona. Radno vreme škole je radnim danima od osam do 20:30 časova, kao i subotom od devet do 14 časova.
  • Maki

    18.08.2017 13:24
    Podrska privatnoj skoli
    Sve pohvale za privatne skole,mnogo se vise nauci,profesori su zainteresovaniji da prenesu znanje,i sve pohvale za srednju skolu Sv.Arhangel, kao i svuda potrebno je mnogo truda i uspeh nece izostati.
  • Tanja

    27.03.2017 14:18
    Privatna škola ne može da se poredi sa državnom u smislu ozbiljnijeg rada u korist državne škole.
    Katastrofa kakva radna snaga izlazi iz tih škola, nestručni, malo znanja, nezainteresovani. Nažalost verujem da su uslovi mnogo bolji nego u državnim školama ali privatne upisuju oni koji ne mogu da uđu u državnu školu. U privatnu upadaju svi koji imaju pare bez obzira na stečene rezultate u osnovnoj školi. I da imam para uvek bi dete upisala u državnu školu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti