VIDEO: "Da li nas boli kural za izbore" danas na Trgu republike

Četvrti "Stav ulice" održaće se danas, na Trgu republike na temu "Nećete verovati: predsednički izbori i kampanja".

Motiv okupljanja biće "Da li nas boli kural za izbore", o čemu će govoriti Marko Aksentijević iz inicijative Ne da(vi)mo Beograd, novinar Igor Mihaljević, novinarka i aktivistkinja "Podrži RTV" Sanja Kljajić, kao i novinar Tibor Jona.

Pokret Podrži RTV podneo je Regulatornom telu za elektronske medije više od sto prijava za izveštavanje tokom predizborne kampanje, što će biti jedna od tema tribine, kaže za 021.rs Sanja Kljajić iz tog pokreta.

"Podneli smo više od 100 prijava, pa ćemo govoriti o tome koje su zamerke koje smo imali na rad javnih servisa, kao i na zamerke koje smo imali na rad Regulatornog tela za elektronske medije, koje u ovoj kampanji kao da nije postojalo, iako imaju zakonsku obavezu da se bave emiterima tokom kampanje, čak i postoji pravilnik koji propisuje na koji način bi emiteri trebalo izveštavaju tokom bilo koje kampanje", objašnjava ona za naš portal.

Moderiraće Željko Stanetić iz Vojvođanskog građanskog centra, koji organizuje događaj.

"Predsednička kampanja odbrojava svoje poslednje sate. Kandidati su iscrpljeni, umorni, gotovo mesec dana razgovaraju sa ljudima po trgovima, pijacama, mitinzima, daju intervjue i gostuju u tv emisijama. I mi smo iscrpljeni - od afera, manipulacija, spinovanja, urušavanja institucija, od DJV histerije. Ili nismo još uvek", navode u Vojvođanskom građanskom centru.

Dodaju da je jedan od povoda okupljanja sumiranje dešavanja u kampanji.

"Hoćemo da vidimo da li nam je nešto prošlo ispod radara, da li smo baš sve ispravno shvatili. Kakvi su bili mediji tokom kampanje, da li su poštovali zakone, da li su vreme ravnopravno rasporedili na sve kandidate, da li je neko imao značajno više prostora za reklamu? Šta ćemo posle izbora? Šta je najbolji, a šta najgori scenario koji može da nam se desi? Kakvog mi predsednika uopšte hoćemo", navode organizatori Strava ulice, dodajući da će se takođe govoriti i o tome ko je naredio uklanjanje Remedovog murala, o čemu je 021.rs ranije pisao.

Tribina počinje u 17 sati.

  • Komunista

    30.03.2017 14:11
    minus
    pazi ovog sto mi je dao minus. On voli da radi u pelenama, obozava da crnci 12 sati za 100 evra. ne razlikuje kretenska obecanja od realnih mogucnosti, rado placa dimnicarinu, ne vidi nista lose u poreskim zonama... i jako voli da grize sendvic sa dva preostala kutnjaka.
  • @predratni gazda

    30.03.2017 12:53
    koga ne zanima glasa za AV
    Ne izadjes na izbore - prakticno glasas za AV.
    Izadjes i ponistis listic (sve precrtas ili iscepas) - glasas protiv.
    A imas i Belog, on se sprda sa svima - isto glasas protiv AV.
  • Vlada

    30.03.2017 12:28
    @predratni gazda

    Za jednog sto-i-kusur-godišnjaka, baš dobro barataš kompjuterom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti