Fondacija "Mali princ" nagradila najdarovitije studente Akademije umetnosti

Filip Orlović, student četvrte godine saksofona, Igor Greksa, student master studija glume i Ivan Perak, student master studija na grafici dobitnici su ovogodišnje nagrade "Mali princ" koju od 2003. godine tradicionalno dodeljuje Fondacija "Mali princ" studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu za postignute vrhunske rezultate u оblаsti umеtnоsti.

Diplomu, plaketu i novčani iznos od 1.500 evra nagrađenim studentima uručila je osnivačica Fondacije Aleksandra Veđeci Boškov.

Ona je navela da su umetnost i kreativnost najviša tačka ljudstva i da predstavljaju univerzalni jezik koji svako može da razume.  - Akademija umetnosti za mene je jedinstvena, prvenstveno zbog odnosa profesora i studenata i njihovih zajedničkih rezultata koji su otvoreni prema svetu - kazala je ona.

Filip Orlović je trenutno jedini predstavnik Srbije na Svetskom saksofonostičkom takmičenju "Josip Nochta" u Zagrebu. On planira da master studije nastavi u inostranstvu.

- Ova nagrada će mi dosta pomoći u planovima da završim studije na nekoj visokoškolskoj ustanovi u Evropi, kao i da učestvujem na seminarima kod eminentnih profesora iz Evrope i sveta - istakao je mladi saksofonista.

Igor Greksa, pored redovnih studentskih obaveza, aktivno učestvuje u različitim glumačkim projektima u kojima ostvaruje zapažene uloge. On takođe ističe da će deo nagrade potrošiti na ulaganje u svoje usavršavanje.

- Deo sredstava uložiću u radionice sa eminetnim stručnjacima iz oblasti glume i pokreta, a drugi deo na troškove svakodnevnog života - rekao je Igor.

Ivan Perak je od 2013. godine do danas imao preko deset grupnih izložbi i dobitnik je nagrade 18. Bijenala studentske grafike Srbije i godišnje nagrade Departmana likovnih umetnosti za najuspešniji rad iz grafike. Ivan će novac od nagrade uložiti u materijale za rad koji su mu neophodni. 

- Zahvaljujem se profesorima koji su me predložili, mojim kolegama sa klase i svima koji su bili uz mene tokom studija i koji su pratili moj rad - kazao je Ivan. Radovi Ivana Peraka mogu se videti u Galeriji "Hol" Akademije umetnosti na Petrovradinskoj tvrđavi.

Fondacija "Mali princ" još od 2003. godine nagrađuje po jednog studenta Departmana muzičke, likovnih i dramskih umetnosti, za postignute vrhunske rezultate u tim oblastima umetnosti. Fondacija je do sada nagradila 42 studentkinje i studenata Akademije umetnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.