Više od 50 napuštenih automobila uklonjeno sa novosadskih parkinga

Pauk služba Parking servisa u poslednjih pola godine uklonila je 51 napušteno vozilo sa novosadskih parkinga.
Više od 50 napuštenih automobila uklonjeno sa novosadskih parkinga
Foto: 021.rs
Svi napušteni automobili uklanjaju se po nalogu saobraćajne inspekcije, a u skladu sa upravnim postupkom koji mora da se vodi kako bi se, pre svega, ustanovilo čije je napušteno vozilo.
 
Inspekcija prvo pokušava da pronađe vlasnika, koji ima rok da sam ukloni svoj automobil ukoliko se on ne koristi ili se smatra havarisanim vozilom. Ukoliko vlasnik ne ukloni automobil, to se učini prinudnim putem, a troškove uklanjanja snosi vlasnik. Takvih, prinudnih uklanjanja vozila za šest meseci bilo je pet, dok je "u mirnoj fazi" postupka uklonjeno 46 automobila sa novosadskih parkinga. 
 
Saobraćajna inspekcija trenutno radi na uklanjanju devet napuštenih vozila u gradu. Inače, ukoliko se vlasnik ne javi ni nakon odnošenja, automobil se prodaje na licitaciji, a novac uplaćuje u budžet grada.
 
Kako za 021 kažu u saobraćajnoj inspekciji, s obzirom na to da automobil ne može da se ukloni ako nije ostavljen na obeleženom parkingu, trenutno se mapiraju takva mesta. Njih je potom potrebno obeležiti kako bi bilo što manje "divljih" parkinga koji služe samo za ostavljanje automobila koje vlasnici, iz raznih razloga, ne koriste. 
 
Kazna za nemarno ostavljanje havarisanih vozila na parking mestima za fizička lica iznosi 8.000 dinara, dok se za pravna lica kreće od 100.000 do čak milion dinara. Građani koji primete ostavljene automobile iste mogu da prijave Gradskoj inspekciji na 4872-402 ili 4872-403.
 
Podsetimo, 021 je prošle godine pisao o slučaju napuštene peglice na Rotkvariji, koja je više od pola meseca blokirala prvo parking mesto, a potom i trotoar u Ulici Save Ljubojeva. Vidno oštećenu peglicu je neko izgurao sa parking mesta na trotoar i zelenu površinu, što su građani prijavili komunalnoj policiji.
 
Međutim, komunalci nisu ažurno preneli informaciju kolegama saobraćajcima, te je peglica predstavljala opasnost u saobraćaju oko dve sedmice. Kada je ona uklonjena čitajte OVDE.
  • Nina

    04.05.2017 02:20
    Golf kod filozofskog
    Nek se jave kad odnesu onog golfa sto trune na parkingu kod filozofskog od zimus, bez tablica. Bitno da su azurni kad se parkira van "silnih" parking mesta kod fakulteta. Kad nema mesta kod faksa (znaci od 9 do 15, kada je uostalom i vecina predavanja) lepo idi na "belu zonu" i plati dnevnu kartu, za 100 dindzi dobijes eksluzivan parking u blatu, pa onda gratis gacas dok ne izadjes sa "parkinga".
  • /

    03.05.2017 12:57
    /
    to su oet oni koji prijave komsiju kada poliva ulicu pa pokvase auto

    a ne smeta im kada zakaze u pseci izmet
  • Sremac

    03.05.2017 11:13
    Oštećeni
    Meni je zalepljen na šoferšajbnu nalog da sam uklonim vozili iili će ga ukloniti grad o mom trošku.Morao sam ga oterati u voćnjak. Vozilo je imalo tablicu,nije havarisano, a inspekcija je reagovala po prijavi komšija.Njima je smetalo što ga ne vozim, a zauzimam im parking mesto..........TO NIJE U REDU...!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti