FOTO: Dortmund dobio Novosadski trg

Novosadski trg otvoren je danas u Dortmundu, u čast 35 godina pobratimstva dva grada - Novog Sada i Dortmunda.
Gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da je Novosadski trg simbol saradnje dva grada koja traje tri i po decenije.
 
- Bilo je tu raznih izazova, ali naše prijateljstvo i potreba da budemo što bliži, sve su ih nadjačali. Najjači most između dva grada danas čine njihovi umetnici, sportisti, privrednici, turisti i đaci koji se upoznaju i odrastaju u prijateljstvu - istakao je Vučević.
 
 
On je podsetio i na to da su, kroz svoju istoriju, i Novi Sad i Dortmund bili rušeni i razarani, pa građeni i razvijani.
 
 
Svečanom programu povodom otvaranja Novosadskoj trga prisustvovali su gradonačelnik Dortmunda Urlih Zirau, počasna građanka Novog Sada Henelore Lamhe, predstavnici političkog, privrednog i kulturnog života tog grada, srpske dijaspore, KUD Dortmund - Srbija, sportske organizacije dva grada, kao i delegacija grada Rostov iz Rusije.
 
 
U okviru posete delegacije Grada Novog Sada Dortmundu, dvojica gradonačelnika razgovarali su o nastavku saradnje, posebno mogućnostima za ostvarivanje intenzivnije privredne saradnje, i proširivanju poslovanja nemačkih kompanija na našem tržištu, posebno u Novom Sadu. 
  • Emil

    11.05.2017 21:33
    Tako treba
    Dortmund je jedan divan grad divnih mirnih ljudi. Primili su puno izbeglica sa jugoslovenskih prostora... Ponudili su i aerodrom loukost kompaniji koja leti ka gradovima na tom prostoru. Šteta da Novi Sad još nema svoj aerodrom, bilo bi nam lakše, i njima i nama.
  • ex chapman

    08.05.2017 11:07
    @Zeljka
    svaka čast Dortmunđanima. a u Norwichu, gde su čak napravili most po uzoru na naš Novi most i nazvali ga Novi Sad Bridge, sa kime god sam pričao pri put su od mene čuli da smo "pobratimljeni".
  • oh

    08.05.2017 09:11
    uf
    Uf sad mi je lakse, nije sala!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti