U planu izgradnja garaže kod stadiona "Karađorđe"?

Garaža ili drugi poslovni objekat mogao bi da bude izgrađen na prostoru trenutnog sedišta gradske inspekcije u Ulici Dimitrija Tucovića, kod stadiona "Karađorđe".
U planu izgradnja garaže kod stadiona "Karađorđe"?
Foto: 021.rs

Naime, gradska uprava je stavila na javni uvid urbanistički plan dela Bulevara oslobođenja od Maksima Gorkog do Bulevara cara Lazara koji se odnosi na saobraćajnu površinu i deo zemljišta gde je sada zgrada inspekcija, a gde se nekada nalazila prva gradska električna centrala.

U nacrtu plana se navodi da će se prilikom izrade izmene plana preispitati saobraćajna mreža koja se odnosi na spajanje Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara jer će uskoro na tom uglu nići tržni centar sa garažom, kao i da će se proveriti buduća namena prostora nekadašnje električne centrale, čiji su ostaci sada spomenik kulture i zgrada koju koriste gradske službe.

U dokumentaciji se navodi da će se sačuvati spomenik Kosti Hadžiju, kao i delovi elektrocentrale, dok bi na mestu zgrade inspekcije nikao objekat od pet i više spratova, za različite namene, a koji bi mogao da posluži i kao garaža.

Svi zainteresovani prigovore na plan i ideje mogu da podnesu do 19. maja u prostorijama Uprave za urbanizam u Radničkoj 2. Nacrt plana može da se preuzeme sa sajta Urbanizma ili pogleda u Upravi za urbanizam i u mesnim zajednicama.

  • deda

    11.05.2017 13:36
    taj plan sa stadionom su prvo gurale neke njuske u vreme ds vlasti, kanda su preleteli u medju vremenu pa se opet vrte oko njega, kome smeta stadion tu gde je, i sto bi ga selili, za sadasnje prilike taman je i gde je i koliki je
  • Jacovitti

    11.05.2017 07:49
    Te taj most preko Dunava, te mostić za Ribarac, te autoput do Šapca, te tunel kroz F.goru, te kanal do Srema, te podzemne garaže, ta nadzemne, te ... JBT, nije li to malo preveiše za nejaka pleća naših gradskih maštara? Pogotovo što su nam sve ulice "ravne" ko turska kaldrma, pa dok vozimo nema stiskanja zuba - inače odoše! U ovom gradu (ako je više uopšte grad!) jedino uspevaju tržni centri i privatna stambena izgradnja bez zelenila i parkinga...
  • Perica

    11.05.2017 07:22
    #####
    Predlog;Podignite jedan nivo iznad Bulevara Oslobođenja.Od Tucevića do Lazara.
    Parkinga koliko ti srce želi! Kad može Metro Gore što nebi i parking.
    Dalje nek razrade STRUĆNJACI za BETON!Ne mogu ja sve sam!?
    PS.Lići na Stonogu ili Pauka a na leđima naši Ljubimci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti