FOTO: Položeni venci na Spomen groblju i spomeniku na Čeneju

Polaganjem venaca na Spomen obeležje palim borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945. godine, kao i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju, obeležen je 9. ma, Dan pobede nad fašizmom.
FOTO: Položeni venci na Spomen groblju i spomeniku na Čeneju
Foto: 021.rs
Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, položio je danas vence na Spomen obeležje palim borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945. godine, kao i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju. 
 
Polažući vence, predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić istakao je da se danas "moramo setiti svih onih koji su doprineli tome da se zaustavi najveće zlo u ljudskoj istoriji".
 
"Ne postoje mesta sa više simbolike od spomen obeležja onima koji su u borbi protiv fašizma dali i svoj život. Danas civilizacija mora da zastane, da se osvrne na to šta fašizam donosi, šta takvo zlo donosi civilizaciji i ljudima uopšte. Novi Sad, kao grad mladosti, kao grad kulture, kao grad budućnosti, i ovim činom danas pokazuje da se seća žrtava, kao i da nam se takvo zlo nikada više ne bi ponovilo", podvukao je Jelušić.
 
Pored predsednika gradskog parlamenta, vence su položili predstavnici Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, delegacija Organizacije Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i Predstavnici Vojske Srbije.
 
Predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a Milan Vukelić poručio je da se danas obeležava dan pobede nad najvećim zlom 20. veka.
 
"Poklanjamo se senima svih poginulih, svih onih koji su dali svoje živote za slobodu naroda Srbije", kazao je Vukelić.
 
Dan pobede nad fašizmom obeležava se 9. maja, kada je 1945. godine nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.
 
  • Fergi

    09.05.2017 12:20
    Mislite - položeni venci na spomenik okupatorima koji su ostali?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti