FOTO: Plan izgradnje dela Detelinare predviđa - beton, beton i samo beton

Regulacioni plan dela Nove Detelinare koji pokazuje da će ovaj kvart i dalje nastaviti da se razvija kao betonska oaza, nalazi se na ranom javnom uvidu.
FOTO: Plan izgradnje dela Detelinare predviđa - beton, beton i samo beton
Foto: 021.rs

U planu se razmatra budućnost kvarta zgrada koji je oivičen Bulevarom Evrope, Ulicom Janka Veselinovića, Stevana Mokranjcka i Hadži Ruvimove ulice.

U nacrtu odluke u osnovi se ne navode nikakve značajne izmene u odnosu na ranije predviđeno urbanističko uređenje ovog dela grada, odnosno i dalje je u planu uklanjanje preostalih prizemnih kuća i zidanje četvorospratnica sa potkrovljima, mada na terenu uveliko postoje zgrade i sa dva, tri više spratova.

Takođe, između ulica Steva Mokranjaca i Ilije Birčanina, gde nijedna kuća još nije srušena, i dalje se predviđa izgradnja vrtića kapaciteta 240 dece, osnovne škole i srednje škole kapaciteta po 600 učenika.

Kao i u ranijim planovima, zelenila nema, čak se i na samom crtežu vidi da nema nijedne zelene tačke. Urbanisti u dokumentu navode da se zelene površine planiraju uz saobraćajnice i parkinge, međutim na terenu to znači da ga skoro i nema, i svako ko je bilo kad prošao ovim delom Detelinare zna kolike su zapravo zelene površine uz trotoare.

Doduše urbanisti predlažu da se unutar stambenih blokova uradi ozelenjavanje, ali je mala verovatnoća da tako nešto može da se realizuje jer su skoro svi prostori među zgradama betonirani kao parkinzi ili su garaže, a pored toga, to nisu javne površine. Jedino gde se može očekivati da bude neko drvo ili zelena površina su kompleksi obrazovnih ustanova.

Plan ovog dela Nove Detelinare na uvidu je do 19. maja, a građani ga mogu pogledati na sajtu Urbanizma, u prostorijama ovog preduzeća, kao i MZ "Detelinara" u Braće Popovića 4. Prigovori na plan se mogu podneti Gradskoj upravi za urbanizam do 19. maja.

  • XX XY

    13.05.2017 10:06
    DZABE....
    DZABE PISETE....
    .
    Kad god se negde gradi poseku sto mora a i vise....
    Ko nas pita?
    Samo se "istresamo" ovde da nam bude lakse...al` nije!!!
  • mile

    13.05.2017 09:48
    za novopridošle
    Da li bi se aerodrom gradio na Staroj Detelinari ?
  • Kuci kuc

    11.05.2017 16:21
    Park za pse
    Najbitnije je da je na Bulevaru Evrope ,na zelenoj povrsini napravljen park za kerove,tik pored decijeg igralista koje ima nekih 50 kvadrata,a park za kerove preko 2000 kvm.Toliko o tome koliko se brine o maloj deci i sta nam je prioritet.Svaka cast idejnom projektantu ,park za kerove odmah pored decijeg igralista,kad se ker umori od igre i ogladni onda malo ugrize najblize dete u parkicu,a o napadima svakodnevno ne vredi pisati,opasni kerovi bez korpi i nasa mala deca.Napred urbanizam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti