Zaposlenima u Srbiji svakog dana po jedan koristan savet poslovnih psihologa

Svi zaposleni u Srbiji odnedavno imaju mogućnost da im se u kompaktnom, savremenom i korisnom obliku serviraju saveti i preporuke za snalaženje u današnjem haotičnom ambijentu.
Zaposlenima u Srbiji svakog dana po jedan koristan savet poslovnih psihologa
Foto: 021.rs

Naime, publikacija "365 misli za poslovno osnaživanje" autorki dr Dragane Mitrić - Aćimović i dr Jasmine Knežević nalazi se na policama knjižare "BoBo", ali i na raspolaganju za onlajn kupovinu, a u cilju da se savremenom, prebukiranom i stresom opretećenom čoveku pomogne da se nosi sa problemima u radnom okruženju. Promocija ove korisne publikacije održala se u sredu, 10. maja u Radio kafeu.

Složen i stresan - tako današnji život zaposlenih u Srbiji opisuje dr Mitrić - Aćimović, koja za 021 opisuje kako je nastalo delo dveju autorki, poslovnih psihologa i doktora psihologije, čije vredno i dugogodišnje iskustvo "na terenu" služi kao najbolja podloga za nastanak publikacije. Zato su autorke za svaki dan u godini pripremile po jednu pozitivnu, ali pre svega praktičnu i korisnu afirmaciju, u nadi da će čitalac izvući najbolje za sebe i primeniti u svakodnevnom radu i životu.

"Savremenom čoveku je danas teško da se oseća dobro i da bude srećan na radnom mestu, a puno je razloga za to. Ljudi strahuju od gubitka radnog mesta, da neće uspeti u karijeri, opterećeni su radnim obavezama, ne stižu da brinu o sebi, a tu su i česti problemi u komunikaciji sa nadređenim i kolegama. Današnji zaposleni čovek u Srbiji, bez obzira na to ko mu je poslodavac, treba neku vrstu saveta i ohrabrenja od strane psihologa - pomoć mu je potrebna da bi izgradio neki pozitivniji odnos prema poslu, kolegama i karijeri, pa i prema sebi, da na neki način bolje percipira sebe, što bismo nazvali poslovnim osnaživanjem", objašnjava za 021 dr Dragana Mitrić Aćimović.

Kako dodaje, cilj afirmacija je da se ljudima u Srbiji vrati optimizam i zdrav pogled na život i posao što, uprkos skepticizmu zaposlenih, nije nemoguće.

"Puna jedna godina je bila potrebna dr Knežević i meni da, oslanjajući se na rezultate istraživanja koje smo u okviru našeg naučno-istraživačkog rada sprovodile na populaciji zaposlenih u Srbiji, kao i na iskustva iz prakse tj. direktan rad sa klijentima, identifikujemo potrebe savremenog čoveka i formulišemo savete. U praksi smo se bavile kako naučnim radom, tako i karijernim savetovanjem i radom sa organizacijama u ulozi HR konsultanata, u cilju poboljšanja efikasnosti zaposlenih. Zato iza cele naše priče stoje nauka, praksa, ali i naša dobra namera i volja da se ljudima u Srbiji pomogne na praktičan i savremen način", navodi naša sagovornica.

Publikacija u izdanju Radiodifuznog preduzeća "021" od samog izdavanja naišla je na odlične kritike široke publike. Autorke publikaciju "365 misli za poslovno osnaživanje", pre svega, zamišljaju na radnom stolu čoveka koji je svestan da mu treba ohrabrenje, "injekcija" pozitivne misli, i koji je otvoren za nešto potpuno novo na našem tržištu. One kažu da je njihovo delo novi, omiljeni poklon poslovnim saradnicima, kolegama sa posla, i zasigurno – samom sebi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti